tisdag 21 augusti 2012

Too Faced hösten 2012: The Art of Sexy

 
I höst lägger Too Faced fokus på klassiskt eleganta ögon och läppar i släppet The Art of Sexy. Vad som hittills lanseras i Sverige är följande: 


Lyxiga läppstiften La Créme (210 kr) finns i 16 färger, från beiget, via rosa och rött till vampigt vinrött. Läppstiften innehåller bland annat extrakt av lotusblomma som verkar återfuktande och lugnande. Innehåller varken parabener eller mineraloljor. La Crème-stiften ser himla lyxiga ut tycker jag. 

Här ser ni färgkartan ur pressinfon. Jag är mest sugen på knalliga korallerna Juicy Melons och Coral Fire. Mitt nyårslöfte var faktiskt att använda mer läppstift, så det kanske är dags att ta tag i det nu?

 
För fullständig läppstiftsperfektion behövs ju även läppennor. Perfect Lips (175 kr) fungerar både som konturpenna och primer och ökar stiftets hållbarhet. Pennorna kommer i fyra nyanser. De är av den praktiskt uppskruvningsbara sorten och behöver därför inte vässas. 3-Way Lash Lining Tool (220 kr), en trepunktseyeliner som man ska fylla i mellanrummen mellan ögonfransarna med och på så sätt få ett naturligt intryck av tjockare fransar. Jag har aldrig testat något liknande, så jag blir onekligen lite nyfiken. På bilden ovan ser ni tre olika sätt att använda linern.

En ny och förbättrad version av Lash Injection Mascara (220 kr), som innehåller bland annat avancerade tredimensionella polymer och det svartaste av pigment som sveper sig om varje enskild frans. Det rör sig alltså om en så kallad tubmaskara pigmenten lägger sig som en tub runt varje frans istället för att färga själva fransen, vilket ska vara skonsammmare.Tuben bygger på volym och längd och ska varken kladda eller smula. Maskaran är vattenfast till 38 grader, men tas enkelt bort med varmvatten. 

Detta är som sagt vad som presenteras för den svenska marknaden just nu. Jag måste säg att efter vad jag sett i utrikisk info blir jag lite besviken. Jag vill ju har härliga paletter, ljuvliga rouge och intensiva kajaler. Too Faced är ju världsbäst på sådant!  Förhoppningsvis kan jag återkomma med mer information i frågan framöver...

Too Faced finns att köpa bland annat hos eleven, nelly. kicks.se och Matas.

8 kommentarer:

 1. Jag är himla nyfiken på den där eyeliner-grejen! Jag har alltid gräsliga problem med att inte få en hudfärgad skarv mellan eylinern och ögonkanten. Ska jag ha in den mellan ögonfransarna slutar det med att jag ser ut som en panda :( Så om den där funkar så ska jag absolut ha en!

  SvaraRadera
  Svar
  1. nej, min ledsna smiley gick sönder! :p

   Radera
  2. Jag tänkte först att det nog inte var något för mig, men nu blir jag mer och mer nyfiken! Att bli av med skarven vore ju inte dumt alls...

   Radera
 2. Den där mascaran verkar onekligen intressant! Jag gillar verkligen tubmascaror som är vattenfasta i kallvatten, men Fiberwig smular på mig och Kanebos ger inte så jättetjusiga fransar. Varifrån köper du Too Faced?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den ser bra ut!

   Jag har handlat Too Faced från lite olika ställen, bla eleven och nelly på nätet i Sverige. I Malmö har vi också Too Faced i butik hos danska kedjan Matas på gågatan. Man kan också shoppat märket hos tex brittiska webshoppar som Beautybay. Bra att du frågade detta, jag ska uppdatera inlägget med länkar till shopparna!

   Radera
 3. Jag älskar designen på läppstiften även om de ser lite ut som Jane Iredales produkter. Eyelinern ser ju spännande ut också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är så himla snygga och lyxiga!

   Radera
 4. Ett sånt där läppstift hade verkligen inte suttit helt fel!

  SvaraRadera