onsdag 1 augusti 2012

De allra bästa kajalerna

En bra kajalpenna är verkligen a och o, såväl i en neutral sminkning som i en mer dramatisk eller färgglad. Här ser ni dem jag tycker allra bäst om: 24/7 glide-on eye pencil från Urban Decay, Smudge Stick Waterproof Eye Liner från Stila och Perfect Eyes Waterproof Eye Liner från Too Faced. (Jag gillar ju förstås Cliniques kajaler också, men färgutbudet är inte lika spännande.)

Alla tre är krämiga och lätta att måla med och sitter som berget. Allra bäst sitter Too Faceds och Stilas varianter. Stila-pennan har dessutom fördelen av att man slipper vässa den eftersom den är uppskruvningsbar. Jag har flest färger av 24/7 glide-on eye pencil, det beror på att den finns i överlägset flest färger, och att de ofta går att köpa i små kitt med halv- eller tredejedelsstora pennor. 

Till hösten väntas fler färger av Perfect Eyes Waterproof Eye Liner från Too Faced och det ser jag verkligen fram emot! Too Faced-pennan är också den enda av mina favoriter som går att köpa i svenska butiker (195 kr). Som referens kostar Urban Decays 140 kr, Stilas 139 kr och Too Faceds 164 kr hos brittiska Beautybay.

Min samling Urban Decay-kajaler är så stor att den egentligen förtjänar ett separat inlägg med färgprover (kommer när jag hinner), och samlingen förväntas öka. Till hösten står dock främst några nya Stila- och Too Faced-kajaler på inköpslistan. Det för nog bli en liten kajalönskelista i bloggen framöver! Hur ser det ut för er på kajalfronten? Vilka är era favoriter? Vad vill ni utöka med?

10 kommentarer:

 1. Urban Decay 24/7 liners är en av mina absoluta favoriter då de kommer i så många färger. Tyvärr så sitter nästan inga kajaler bra på min vattenlinjen men men..
  Too Faced Perfect Eyes och Illamasqua tillhör också favoriterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Illamasqua har jag ju inte testat, får kanske bli ändring på det!

   Radera
 2. BeYu´s kajaler är superbra!
  Har du testat dem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag inte, jag får kolla in dem nästa gång jag springer på märket!

   Radera
 3. UD 24/7 är mjuka och fina, sedan tycker jag att Kohl Pencil från MAC är väldigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, MAC är också bra! Jag har ingen egen, men lånar min mammas i bland.

   Radera
 4. Jag skulle verkligen behöva investera i en bra penna! 90% av de jag i dårskap testat har varit för hårda för att kunna användas över huvud taget. Och den jag har som visserligen appliceras bra sitter inte kvar, jag får pandaögon av den när den bara är på ögonlocket! Fattar inte ens hur det går till :s

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hela gänget här mjuka och bra! Jag tycker att de går bra att få bort också, iallafalla med tvåfasremover.

   Radera
 5. Längtar redan efter swatches på UD-samlingen... =)

  SvaraRadera
 6. Fröken Frodig5 augusti 2012 17:52

  GOSH Velvet Touch eyeliner är superbra och finns i en massa färger, har ett helt gäng. Och då är jag ändå ingen kajal-tjej ;) Finns på Matas.

  SvaraRadera