torsdag 2 augusti 2012

Recensioner: Dag- och nattkräm från Oliva by CCS Eco med ny parfym

Tidigare idag publicerade jag omdömen om rengöring och ansiktsvatten från Oliva by CCS Eco, nu har turen kommit till dagkrämen och nattkrämen. De innehåller båda ekologisk olivolja som skonsamt vårdar huden på djupet. Mer än 90% av innehållet i krämerna kommer från ekologiskt certifierade råvaror.

Oliva by CCS Eco Night Cream (50 ml 107 kr) är en nattkräm åt det rikare hållet, som utöver ekologisk olivolja innehåller rapsolja, kakaosmör och squalan, som verkar mjukgörande för huden och fuktbindarna  glycerin och hyaluronsyra. Eftersom krämen är anpassad för normal till torr hud var jag lite orolig att det skulle täppa till mina porer, men det verkar den inte ha gjort. Tummen upp för det! Krämen känns istället lugnande och skön och återfuktar bra, även om den inte bjuder på några extravaganser.  Jag skulle tro att den kan passa de flesta som letar efter en miljövänlig basic nattkräm i budgetklassen. Enkel, men bra, helt enkelt!
Betyg: 4 av 5
Oliva by CCS Eco Day Cream (50 ml 107 kr) är anpassad för normal till torr hud. Den innehåller bland annat ekologisk olivolja och ska absorberas snabbt, samtidigt som den ska återfukta på djupet. Hudens spänst och smidighet ska bevaras med hjälp av av antioxidanter (tex vitamin E) i olivoljan, som också skyddar mot yttre påverkan. 


Jag har testat dagkrämen betydligt mindre än nattkrämen, och det beror på att den saknar solskydd, inte idealiskt för mig på sommaren. Eftersom den är så pass rik blir det för mycket för mig att använda denna med solkräm utanpå. Om du däremot letar efter en ekovänlig rikare dagkräm i budgetklassen tror jag att du gillar denna. Huden blir verkligen smidig och mjuk, och trots den rikare formulan tycker jag att den funkar riktigt bra under smink. Bristen på solskydd drar ner betyget, men annars har vi att göra med ett litet fynd!
Betyg: 3 av 5
Den nya doften då, vad tycker jag om den? Jo, den är jättegod! Mild, fräsch och faktiskt lite lyxig. Beleza jämförde den med DKNY:s gröna äppeldoft, och det håller jag med om. Den påminner också om en av mina favoritparfymer, b-spot från Benefit. Plus i kanten till Oliva för den nya doftsättningen, den är ett lyft!

4 kommentarer:

 1. får kanske ta och provas :D verkade passa mig bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att du gillar dem om du testar :)

   Radera
 2. Är den bra mot känslig hud ? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det skulle jag våga säga att de är. Om man inte är känslig mot just olivolja, vill säga... Lycka till!

   Radera