tisdag 31 maj 2011

Recension: Vera by CCS 24 h Face Cream

Nu har jag hunnit testa produktgänget från Vera by CCS som jag fick för ett tag sedan. Först ut till recension är ansiktsprodukterna. Innan vi går närmre in på vad jag tycker vill jag påpeka det geniala i att skicka ut recensionsex i småflaskor istället för fullstora. Jag gillar att man har en ärlig chans att använda upp produkterna. Om man trivs bra med dem kan man ju köpa egna när de små tar slut. Om det dessutom leder till att fler får prova fler olika produkter är det ju bara positivt. Bra miljötänk också! Genialt, helt enkelt!

Vi börjar med krämen på bilden här ovanför, Vera by CCS 24 h Face Cream, 50 ml pumpflaska (129 kr). Det rör sig om en ansiktskräm för alla hudtyper som fungerar lika bra såväl dags som natt. Krämen ska vara intensivt återfuktande med hundraprocentig juice från Aloe Verablad, glycerin, mjukgörande jojoba och hyaluronsyra som håller huden spänstig. Den innehåller även mjukgörande oljor som är rika på Omega 3 och 6 samt antioxidant vitamin E. Är lätt parfymerad och fri från parbener, silikon och mineralolja.

Jag faller inte ofta för denna typen av allroundkrämer, och hade inte superhöga förväntningar när jag började testa, men oj, oj, oj, vilken fullträff det visade sig vara! Min ansiktshud blir alldeles lugn och återfuktad. Perfekt på kvällen efter en dag i solen, eller under dagen som bot mot kliig hud framför datorskärm.

Som väntat är jag även förtjust i den praktiskt pumpflaskan. Mindre väntat är att jag även gillar parfymeringen. Fräscht och gott, inte helt olikt Cliniderms Hydra Intense. Dagtid har jag testat krämen med både mineralsmink, flytande (bra, ingen rullfnaseffekt!) och tillsammans med solskydd. Allt funkar bra.

Jag känner att jag kanske är lite överpositiv här, men detta är en väldigt skön kräm som ger dyrare alternativ mycket hård konkurrens. Det är naturligtvis svårt att uttala sig om hur den passar min hud under vinterhalvåret, men eftersom jag snarast ämnar köpa en fullstor flaska kan vi nog få reda på det framöver.
Betyg: 5 av 5
Det blev en lång recension redan här... Mer om övriga produkter kommer i inlägg längre fram!

7 kommentarer:

 1. Låter intressant, får ge mig ner och känna lite på produkten.

  SvaraRadera
 2. Carina: Det tycker jag att du ska göra!

  SvaraRadera
 3. Nämen oj, vad spännande, nu blev jag nyfiken på denna och det hade jag inte blivit utan din recension.

  SvaraRadera
 4. Jag blir också nyfiken! Låter som en lämplig sommarkräm.

  SvaraRadera
 5. Spännande! Den ska jag minsann testa när min Cliniderm Sensitive är slut!

  SvaraRadera
 6. Vilket fint ord "rullfnaseffekt" var! Dock förstår jag det inte riktigt. Är det när hudkrämen inte sjunkit in utan liksom gnuggas runt och bildas små korvar när man penslar på (flytande) foundation? För det har jag varit med om... (Vichys normaderm-serie som överlag inte var ett dugg bra för mig gjorde så). Roligt med en bra produkt, tror dock jag håller mig trogen mina clinque ett tag till.

  SvaraRadera
 7. Ninni: Vad kul! Jag hade nog inte heller spanat på den så mycket om den inte, så att säga, hittat hem till mig på egen hand. Det är kul att bli så överraskad.

  Lotta: Precis!

  Karin: Tror du gillar den, de är lite lika :)

  Malin: He, he, kanske lite egenpåhittat ord, men jag menar precis det du tror - när det blir små korvar när man penslar foundation (eller applicerar med fingrarna). Jag har varit med om det ibland även på produkter jag verkligen gillar annars, och det är ju irriterande.

  Clinique är aldrig dumt att hålla sig till :) De är ju, tillsammans med flertalet apoteksmärken, favoriter hos mig också!

  SvaraRadera