onsdag 11 maj 2011

Recension: foundation, bronzer och kabuki från Idun Minerals

Nu har jag testat foundation, bronspuder och kabukiborste från nya svenska apoteksmärket Idun Minerals ett bra tag. Jag har testat i olika väder och tillsammans med olika hudvårdsprodukter för att ge en så rättvis bild som möjligt. Vad tycker jag då?

Förpackningarna är både styrka och svaghet. De är fantastiskt söta med snygg design, men rysligt opraktiska. Detta är inget man har med sig på resande fot, avställningsytor behövs hela tiden. Jag hade önskat snäpplock med spegel, och i ärlighetens namn också helst pressade produkter.

Formulan är kanonbra! Foundationen ger en len och fin yta, mindre glittrig än andra mineralfoundations, men aldrig torr eller pudrig. En krämig och dryg mineralfoundation som sitter där den ska och går att arbeta upp till önskad täckning!

Färgerna: Jag har nyansen Freja, den är ljus med varm underton och passar perfekt. Överlag ser nyansutbudet bra ut, jag tror att de flesta, både skandinaver och ickeskandinaver, kan hitta en smickrande nyans bland dessa 6 färger.


Bronzern finns endast i en färg (Midsommar) och kostar 349 kr för 8 gram. Den ser lite mörk ut i burken och först trodde jag att den inte alls skulle funka för mig, men det gör den. Riktigt bra, till och med. En universalfärg, kanske?Borsten är en liten guldklimp för 195 kr. Jag har alltid tidigare haft en stor förkärlek för naturhår, men faller direkt för denna borste i syntetmaterialet taklon. Taklon släpper inte hår som en naturborste och ska vara extra lämpligt för känslig hy. Jag gillar kabukin, både till mineralfoundation, bronzer och vanligt puder. Jag ska genast ge mig ut och spana in övrigt borstsortiment, särskilt rougeborsten intresserar mig!

Köpa igen? Kanske, jag gillar verkligen både foundation och bronzer, men priset och förpackningarna avskräcker något.

Betyg, foundation: 4 av 5 (hade blivit 5 i bättre förpackning)
Betyg, bronzer: 4 av 5
Betyg, kabuki: 5 av 5
För 349 kr/ 9 g kan man hitta annan bra mineralfoundation, men å andra sidan är det väl värt att prova Idun om man tidigare reagerat mot någon ingrediens i annat smink eftersom just Idun-mineralerna ska vara extremt rena och lugnande för huden. Dessutom är det något extra med den sköna okliiga formulan, den varma undertonen och krämigheten. Jag jobbar mig igenom mina burkar, så får vi se! Nu är jag nyfiken på vad ni andra som testat tycker. Berätta!

Idun Minerals finns att köpa på Apoteket och hos eleven.

13 kommentarer:

 1. Jag håller med om förpackningarna, dom är sjukt opraktiska och jag hade föredragit en rund burk... Foundationen är dock underbar, täcker bra utan att se för sminkat ut!

  SvaraRadera
 2. Tack för din recension!
  Jag var på apoteket dagen då Idun släpptes för att kolla in dem och butikbiträdet var snäll och testade färgen Freja på mitt ansikte.

  Som du säger så är kabukiborsten helt fantastisk! Är inte så van vid mineralpuder, men trots det så vågar jag nog påstå att den kändes som fjädrar på huden.

  Själva pudret kunde jag inte klaga heller på, men som du även nämner så är det förpackningen som fick mig att tveka. Butiksbiträdet fick fumla runt för att öppna och sedan sminka mig. Så tråkigt när dem rent estetiskt är så söta! Dessutom tycker jag det ligger en stor charm i namnen på alla produkterna! Jag får se helt enkelt om jag tar steget ut och köper med mig en Freja hem... Måste nog dit och prova igen!

  SvaraRadera
 3. Sjukt nyfiken men känns lite dyr.. Iofs betalar jag ju dyra pengar för bare minerals.. (id).. nuförtiden köper jag dock aldrig den i Sverige längre eftersom det är hutlösa priser. Nu blev det ännu mer lockande när du gillade den ju, besvärligt :) Jag har känt på borstarna och dom såg himla fina ut..

  SvaraRadera
 4. Älskar kabukin, men hade gärna sett en foundationnyans som är snäppet ljusare. Jag kommer inte att köpa en ny burk när min är slut.

  SvaraRadera
 5. Linda Johansson12 maj 2011 10:14

  Jag behöver verkligen testa ett nytt mineralsmink nu, mitt ansikte har blivit extra känsligt och gör uppror mot Bare minerals. Jag vet att jag reagerar på vismuth, men nu är det extremt... :(
  Tyvärr reagerar jag även på något annat ämne för jag kunde inte använda foundation från Everyday Minerals heller.

  Skulle gärna testa Idun, men priset ligger för högt. De kunde lätt dra av 100 kr på priset och ändå gå med vinst, det är jag övertygad om. Säljer det inte bättre om det hamnar under 300 kr åtminstone?

  SvaraRadera
 6. Natalie: Ja, den är himla bra! Skönt att höra att jag inte är överpetig med förpackningen.

  Tilda: Ja, de är ju väldigt söta! Och visst känner man sig fin med "Freja" på, hon är ju ändå skönhetens gudinna :)

  Hoppas att ni trivs tillsammans om du köper, jag håller med om att den känns lätt och fin på huden!

  Marybeth: Jag gillar Idun mkt bättre än id! Du kansk måste prova :)

  Des: Vi får hoppas att de lanserar en ännu ljusare nyans till vintern!

  Linda Johansson: Om du är så känslig är Idun förmodligen klockrent för dig! Kanske kan du passa på när du har ngn rabattkupong? De nya apoteken har ju en del sånt.

  Jag håller faktiskt med om priset även om grejerna är bra. På ngt sätt förväntar man sig inte pris som "high end"-märken av apoteket. Svårt!

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Här har några kommentarer och svar också försvunnit, men jag hoppas att de dyker upp snart igen!

  SvaraRadera
 8. Tittade på foundationen idag, verkade väldigt glittrig? Försvinner glittret efter att det har hamnat på, eller ser det ut som att man glitterpuffat sig?

  SvaraRadera
 9. The Cat: Jag upplever den inte alls som glittrig när jag applicerat, snarare är den mattare (men krämigare) än andra mineralfoundations.

  SvaraRadera
 10. Du skriver jättebra recensioner! Precis vad man vill läsa :)
  MVH Jen

  SvaraRadera
 11. Hej! Jättebra recension! tänkte bara fråga hur länge en sån där förpackning räcker ungefär?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken svår fråga! Det beror ju på hur mkt man använder och hur ofta. Produkten är väldigt dryg, så jag skullenog nästan gissa på ett år, kanske mer. Svårt! Jag testar själv så många olika saker att jag sällan använder upp något. Iduns foundation har jag dessutom olika färg av sommar och vinter.

   Radera