söndag 29 maj 2011

Klassiker i blått och guldSåhär, + högblanka röda läppar, såg jag ut i går kväll. Jag trivs bäst med att ganska enkel i övrigt (ögon, kläder, hår), när jag har signalröd mun.


Färgerna är: rouget Baked to Last i Coral från The Body Shop, guld ur Palette Liberté 01 Indigo Royauté från kollektionen Declaring Indigo (igen), kajalen Deep Cobalt, Benefits Bikini Line, concealern Touche Èclat från YSL, UDPP, Color Infaillible All Night Blue från L'Oréal (över kajalen), Clinique Instant Lift for Brows, Clinique High Impact Mascara, Clinique Lash Building Primer, Lumene Lingonberry Lip Lacquer, jättegammal läpp-penna från YSL och Inliner Kajal från IsaDora i Blonde. Mycket grejer!


Grunden bestod i Cliniderms City Protection blandat primer från elf och Lumene Sun Radience Skin Tone Perfectors i nyansen Honey Glow. Däröver hade jag Superbalanced Powder Makeup spf 15 Mineral Rich Formula från Clinique toppat med Chocholate Soleil som skulptering, Sun Bunny som bronzer och Powdered Sun som highlighter ur paletten The Bronzed & The Beautiful - French Riviera Edition (Too Faced) och avslutningsvis puder från Make up Forever.

5 kommentarer:

 1. Tjusigt! Som vanligt en fin vinge.
  Den där ögonskuggepaletten ser helt underbar ut! Jag gillar naturliga färger, och är heltokig i blått, speciellt den blåa varianten. Måste kolla in närmre! Och kajalen gillar jag sen innan. Måste också inhandlas!

  SvaraRadera
 2. Fröken Frodig30 maj 2011 18:00

  Ser att du skriver att du blandat din solcreme med Lumene sun radience så nu tar jag chansen och frågar något jag funderat på ett tag:

  Kan man blanda sin vanliga dagcreme med solcremen? Om man tar dagcreme under solcremen, hur länge ska man vänta innan man tar på spf:en? Tycker att solcremen går in i huden lättare om jag tar lite av min dagcreme också.

  Läste nämligen för ett par veckor sedan att man absolut inte ska blanda dagcremen med solcremen då spf kan brytas ner av ingredienser i dagcremen och då förstöra solskyddet (kemikaliskt skydd). Där rekommenderades också att man väntade en halvtimme-timme efter dagcremen innan man tog på solcremen. Detta funkar absolut inte för mej! Är inte sugen på att gå upp halv fem för att ta på dagcreme...

  För att göra en lång kommentar ännu längre: Solskydd ska bättras på varje 1 1/2-2 timmar enligt vad jag har hört (även vattenresistent), det funkar ju inte om man som jag vill ha foundation över. Hur lösa? Kör redan med mineralpuder som ju ger visst skydd och såklart bättrar jag på det under dagen, speciellt om jag svettas, men det ger ju inte så högt skydd. Då ska man tydligen helst tvätta bort den tidigare solcremen innan man tar på ny också...

  SvaraRadera
 3. Haha, vad många grejor, jättefint målat!

  SvaraRadera
 4. Lotta: Tack! Paletten är var begränsad upplaga, men den kan nog gå att jag fatt i på nätet! Lycka till!

  Fröken Frodig: Hrm, det var ingen lätt fråga! Jag ska svara så gott jag kan:

  Jag tror att man kan blanda. Om man blandar får man dock tänka på att man spär ut solskyddet. Att ha både dagkrämen underst och sedan separat solkräm över tycker jag går utmärkt, och jag väntar inte många minuter mellan appliceringarna heller. Vilken vettig människa har tid med det?!

  Att man ska bättra på stämmer säkert, men jag tänker mig att det mest gäller om man verkligen är ute i solen hela dagen.

  Om jag befinner mig i trädgården/ på sjön/ på vandring har jag sällan smink, och då går det ju bra att bättra på (utan att tvätta dock, det är ju knappast möjligt).

  För cykling till och från jobbet, kanske liten tur på lunchen osv till vardags tror jag oftast att det räcker att ha smort sig på morgonen.

  Som rödhårig har jag väldigt solkänslig hy, men jag bränner mig i stort sett aldrig. Det borde tyda på att lite blandning, morgonsmörjning och mineralpuder funkar bra, men jag är ju inte hudläkare eller så :)

  Hoppas att svaret gör dig klokare!

  Ninni: Tack! Det blir himla mycket om man samlar ihop allt man använt :)

  SvaraRadera
 5. Fröken Frodig31 maj 2011 21:00

  Tack för svaret! Jag tänker väl i stort sett som du gör, men så blir jag osäker när jag läser olika info.

  SvaraRadera