söndag 26 april 2009

Vapen mot vårstressad hud?

Min hud bråkar med mig. Den är torra än vanlig och har mer finnar och rodnader än vanligt. Allt på samtidigt. Kan det vara våren? Är det stress? Det är svårt att veta, men jag är mer fokuserad på att hitta en lösning.

Tidigare har dessa tre krämer från Lumenes Vitamin + fungerat ypperligt för mig, men nu känns de inte alls bra längre. Jag ämnar gå väldigt vetenskapligt till väga i min jakt på de perfekta dag- och nattkrämerna. Från diverse olika sminkaffärer och webbutiker har jag fått prover på produkter som ska passa mig. Jag ska testa igenom alla noggrant och strukturerat. Har jag missat någon? Hör av er med tips!

Jag söker krämer som ger riktigt mycket fukt för att få bort stramhetskänsla och torrflagor. Samtidigt vill jag absolut inte bli blank eller få tilltäppta porer. Jag vill också gärna ha solskydd i dagkrämen och att krämerna ska vara i praktiska och hygieniska pumpflaskor eller i tuber. Här kommer de tävlande: Må bästa kräm vinna!

Hope in a jar från Philosophy, DayWear Plus Multi Protection Anti-Oxidant Creme SPF 15 från Estée Lauder, Hydra Zen Nuit Neurocalm och Hydra Zen Neurocalm från Lancôme.

Kvittenkcreme från Dr.Hauschka, Herbal day creme with SPF 15 "protects and hydrates with sunscreen and powerful anti-oxidants" och Fresh start eye creme "nourishes with anti-oxidants to diminish lines and wrinkles", båda från danske hudgurun Ole Henriksen och Rosencreme light från Dr.Hauschka.

Complete protection från Nivea är en kräm som tidigare funkat. Nu är jag tveksam, men ger den ändå en chans (mest för att jag redan hade en hemma). Youth surge SPF 15 och Superdefense SPF 25, båda från Clinique.

En liten burk innehållandes Aqua source non stop från Biotherm och en med Ultra Facial Moisturizer SPF 15 från Kiehls. Ett prov från en tidning på Niveas nya kräm Natural beauty. Längst till höger syns prover KEB Swedish formulas 24h moisturising cream och småtuber med nattkräm från True Look, som jag fått från Satine.


Från en kompis på Londonsemester fick jag två nya tillskott till mina produkter från Simple (som jag snart ska recensera). Detta är nästan de två dagkrämer jag sätter störst förhoppningar till. Båda är i tub och har solskyddsfaktor: Kind to skin protecting moisture cream "multi vitamin goodness for naturally healthy skin" och Daily radiance spf 10 moisturiser "with light refelcting particles and mango extract". Budget är ju dessutom alltid kul!

Efterhand som jag provar igenom arsenalen, kommer minirecenssioner upp här i bloggen.

10 kommentarer:

 1. Har du testat Cliniderms Hydra Boost night cream ännu? För den ger rikligt med fukt utan att täppa till. Det är min absoluta favorit och jag börjar snart känna mig tjatig eftersom jag rekommenderar den till alla jag träffar hehe :)

  SvaraRadera
 2. En rekommendation är helt klart Kanebos serie. Finns massor av olika kombinationer och krämer för att passa just varje individ på bästa möjliga sätt. Dessutom är de skonsamma mot huden.

  SvaraRadera
 3. Har du tänkt på att ett ämne som du stryker på huden utvärtes kan ta flera veckor innan du märker vilken effekt det har? Om din hy blir kass eller fin efter en månad, hur ska du veta vilken som var bra eller bov?

  SvaraRadera
 4. Emelie: Just det! Det var ju den jag ville testa också! Tack för påminnelsen! Det luriga är ju att Apoteket inte har prover =( Jag kanske vågar mig på att köpa en för testning ändå. Den är ju i tub, o allt!

  Therése: Kanebo låter inte alls dumt! Synd att de är så dyra!

  Marie: Jo, det vet jag. Egentligen kan man inte utvärdera en kräm förrän man använt den någon månad. Detta är mer en undersökning av vilken jag ska köpa och sedan testa. Vissa egenskaper (tex om man fortf känner sig jättetorr, blir blank, sminket halkar av, kli i ögonen osv) kan man ju märka ganska snabbt.

  SvaraRadera
 5. Samma här, kämpar också med torr och finnig hud. :( Beräknar vara OK om ca en vecka. Kämpar på med peeling, lermask och återfuktning.

  SvaraRadera
 6. Käthe: Dina vapen låter också bra! Hoppas att de hjälper!

  SvaraRadera
 7. Det var inte dåligt med krämer det :) Vi verkar ha lite liknande hud, så jag ser fram emot alla tester. Jag har också en Vitamin + nu, men är inte helt nöjd. Fick hem prov på KEBs 24h-kräm, men tyckte den var en aning för uttorkande. Kanske att den funkar i sommar, men jag är tveksam. Dagarna innan jag märkte att det torkade ut kändes den i alla fall underbar, så jag har beställt KEBs ansiktskräm för normal till torr hy nu.

  SvaraRadera
 8. Sofia: Låter spännande med KEB-krämen! Jag håller utkik efter recension =)

  SvaraRadera
 9. Det verkar som att vi lider av liknande hudproblem just nu. Jag flagar värre än vanligt (vilket jag misstänker att beror delvis på för mycket ricinolja i min ocm-blandning, men det är åtgärdat nu), känner mig rödflammig och har mer finnar än vanligt. Ska bli intressant att läsa om ditt snabbtest av en enorm mängd olika krämer!

  SvaraRadera
 10. Kajsa Kavat: Det verkar var många som har det lite si och så med huden just nu! Vi får slå våra kloka huvuden ihop för lösning.

  SvaraRadera