tisdag 21 oktober 2014

Recension: hårvård från Nashi Argan

Jag har satt Nashi Argans serie med ekologisk arganolja och linfröolja på hårda prov; höstrusk i kombination med motionssimning i klorvatten (usch för det senare, men ibland har man inget val). Här kommer mina åsikter!

Till att börja med vill jag ge tummen upp för små, snygga och smidiga förpackningar. Jag är hjärtligt trött på trenden med enorma enlitersflaskor. Smått är gott!

Nashi Argan Shampoo och Conditioner (189 kr/st) ska vårda och återfukta håret på djupet utan att tynga ner. De ska göra håret mjukt och följsamt samtidigt som de återskapar hårets naturliga glans, Nashi Argan-serien ska även motverka friss och göra håret lättare att borsta och styla. 

Jag håller med om allt detta, utom möjligen stylingdelen, eftersom jag inte stylar mitt hår. Håret blir verkligen mjukt och fint. Lite frissig är min kalufs fortfarande, men det kan nog skyllas på sviter av ettochetthalvtårs amning.
Betyg: 4 av 5
Nashi Argan Oil (279 kr) är en återfuktande hårolja som med sin blandning av ekologisk argan- och linfrölja vårdar och reparerar håret efter sommarens påfrestningar. Oljan ska skydda håret från dagligt slitage och innehåller därför även värmeskydd. Oljan har en lite sämre förpackning. Den är föredömligt trögflytande, men flaskan har ingen ytterligare kork i halssen, så risken för överdosering finns. Tänk om den hade haft pump...

Oljan levererar verkligen gällande mjukt och följsamt hår. Jag har nog aldrig haft så mjuk och glansig man förut! Det blir nästan för mycket av det goda för mig, jag är nämligen van vid att mitt hår har mycket struktur och liksom håller sig på plats ganska bra (kan tex lätt ha en balfrisyr i tolv timmar helt utan hårspray). Även om det är en trevlig omväxling med alldeles lent och mjukt hår tror jag att jag kommer att vara lite försiktig med Nashi Argan Oil framöver. Dett gör betygsättningen svår. Eftersom den lever upp till beskrivningen så bra blir det en fyra, men för min personliga del kanske en trea hade passat bättre.  
Betyg: 4 av 5
Om inpackningen Nashi Argan Deep Infusion får ni läsa mer längre fram, jag har helt enkelt inte hunnit testa den tillräckligt mycket för att komma med omdöme.

Nashi Argan-serien ska passa alla hårtyper och säljs på salonger och på nätet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar