onsdag 8 januari 2014

Recension: The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter

The Body Shops nya rengöringsserie Camomile lanserades visserligen under hösten, men där finns en del utmärkta produkter för vinterhyn. Sumptuous Cleansing Butter (40 ml/185 kr) är en lyxig rengöringskräm som smälter till olja på huden. Samtliga produkter i serien innehåller Community Fare Trade-producerad kamomillolja.

Man blir ren och fin när man tvättar sig med smöret, men huden känns lite fet efter rengöring. Det sistnämnda behöver ju inte vara en nackdel såhär års, det beror på vad man är ute efter tänker jag. Har du riktigt känslig och torr hy kan det vara bra om det är kallt och torrt ute. För egen del gillar jag smöret som en ordentligt effektiv första-rengöring. Jag vill oftast få bort den feta känslan efteråt och följer då upp med annan rengöring. 

Förpackningen är som ni ser väldigt söt, jag är dock inte så förtjust i att sticka fingrarna i burkar (ja, man kan ha spatel osv, men det är för krångligt för mig!). I duschen är det extra opraktiskt med burk tycker jag.
Betyg: 3 av 5
Det känns svårt för mig att sätta betyg. Poängen dras ner av förpackningen och även lite av den doften, som är för stark för min smak. Om du letar efter en riktigt krämig rengöringsprodukt, gillar doften och förpackningen kan det säkert vara en fullträff!
Recension av Camomile Waterproof Eye & Lip Make-Up Remover från samma serie finner du här.

2 kommentarer:

  1. Håller verkligen med om dina kommentarer, gillar konsistensen och tycker den rengör bra, men lukten är för stark. Synd, för jag gillar egentligen lukten också, om den bara inte hade luktat så mycket....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, lite svagare doft hade varit så bra!

      Radera