måndag 28 januari 2013

Vårnyheter från La Roche-Posay

I vår kommer fyra hudvårdsnyhter från La Roche-Posay. Överst i inlägget ser ni ytterligare enn BB-krämsvariant, nämligen La Roche-Posay Hydreane BB Cream (40 ml, 169 kr). Den utlovar en fräsch och jämn hud, återfuktar i 12 timmar, har SPF 20, mjukgör och lugnar. Krämen kommer i två färger: light och medium. Mig veterligen är det bara Vichy också bland apoteksmärkena som har en BB-variant, så jag är himla nyfiken på denna. Jag har stora förhoppningar på formulan, men tänker mig att helhetsintrycket kommer att bero mycket av nyanserna. Passar man inte i någon av de två som finns är det ju kört... Jag kommer att spana in den så fort den landar på apoteken den förste februari!

Inför skid- eller solsemestrarna dyker även La Roche-Posay Anthelios Dry Touch SPF 50+ (40 ml,  185 kr) upp. Jag har turen att ha en greklandssemester inbokad, så denna känns högintressant, matt solkräm med högt skydd är A och O för mig!  Anthelios DRY TOUCH 50+ är utvecklad med det patenterade Mexoplex® filtersystem som garanterar ett mycket högt UVA- och UVB-skydd. Den ska gå snabbt in i huden, lämnar inga vita fläckar och ger ett ultra-matt resultat. På apotek från första april.

La Roche-Posay Cicaplast Balm B5 (40 ml,  99 kr) är en multireparerande kräm anpassad för känslig och irriterad hud. Den innehåller ugnande Panthenol (5 %) som har en väldokumenterad lugnande, läkande och antiinflammatorisk effekt, och reparerande madecassoside, en naturligt utvunnen ingrediens som påskyndar återuppbyggandet av hudbarriären och läkningsprocessen i huden. Krämen innehåller också skyddande sheasmör som minskar hettande känsla och ger omedelbar lindring,  även för känslig hud.  Lanseras den förste februari och passar hela familjen.
 
La Roche-Posay Rosaliac AR Intense (40 ml, 245 kr) är ett serum utvecklat för att motverka lokal hudrodnad. Kan användas ensamt, tillsammans med vanlig dagcreme som Rosaliac UV, eller i kombination med medicinsk behandling som kompletterande vård. Säljs på apotek från den förste februari, ett hett tips till alla som besväras av rodnader i ansiktet!

Jag har inte testat så mycket La Roche-Posay än men är ju som ni vet förtjust i  apoteksmärken. Har ni testat mycket från märket? Några särskilda tips? Med solsemester i vardande och en liten ny familjemedlem att ta hand om känns solskyddet och produkter som ät tillräckligt milda för en bebis extra spännande!

14 kommentarer:

  1. Min mamma älskar deras bodylotion för extra torr hud. Den gör att hon slipper klåda på ryggen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den har man ju hört mkt gott om! Måste testa nästa gång det är dags för köp (riskerar att bli låångt fram i tiden p g a välfyllda Förråd, dock :) )

      Radera
    2. Ja, Lipikar bodylotion är riktigt bra, och den går till små barn också! Sen är ju den nya oljan Lipikar Huile lavante att rekommendera som skonsam rengöring i dusch eller bad, den funkar till alla,även bebisar! Fick info om den idag på apoteket Draken. Tack för jättebra tips!!

      Radera
    3. Ja, Lipikar bodylotion är riktigt bra, och den går till små barn också! Sen är ju den nya oljan Lipikar Huile lavante att rekommendera som skonsam rengöring i dusch eller bad, den funkar till alla,även bebisar! Fick info om den idag på apoteket Draken. Tack för jättebra tips!!

      Radera
    4. Kan också rekommendera den nya oljan,Huile lavante,bra till stora och små! Fick info från apoteket Draken idag,kram!

      Radera
    5. Oljan låter högintressant, jag älskar duscholja! Tack :)

      Radera
  2. Jag har jätteproblem med eksem och känslig hud och har aldrig riktigt hittat något som fungerar för mig fören La Roche-Posay. De irriterar inte det minsta och har praktiskt taget räddat mitt ansikte. Använder bara deras produkter för mitt ansikte nu och jag ger dem toppbetyg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du hittat något som funkar! Jag blir ännu mer nyfiken på att testa :)

      Radera
  3. Vilka intressanta nyheter! Allt utom BB crèmen är högintressant. "Ultra matt" solcreme låter mycket bra, och crèmen och serumet också. Jag har bara testat den gröntonade med spf för känslig hy, men den gillade jag faktiskt inte. Jag blev blank och den bara lade sig på ytan, liksom. Gick inte in i huden, så jag kände mig torr. Men jag blir ändå väldigt intresserad av dessa!
    Om du provar något ska det bli kul att höra vad du tycker! /Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har minsann stött på någon annan sådan grön kräm som lade sig på ytan. Kanske är ett fenomen bland sådana? Vi får se vad som provas framöver, jag får ladda upp lite inför greklandsresan så småningom :)

      Radera
  4. Jag ble super sugen på alla dessa produkter, är ett stort fan av La-Roche Posay! :) Hoppas de kommer till Finland också ! kram från Min Boudoir

    SvaraRadera
  5. Jag gillar La Roche Posay men av de franska apoteksmärkerna som finns i Sverige så tycker jag att Avene är bäst. La Roche Posay är dock bäst när det gäller solskydd, bättre än alla andra apoteksmärken.

    Serumet blir jag intresserad av. Ska dock till London i mars och bunkrar nog där istället. Det är billigare än i Sverige.

    Hälsningar
    Nina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man önksar ju verkligen brittiska priser även här... Avène gillar jag också! Brukarshoppa det just i England :)

      Radera