söndag 5 september 2010

Recension: Too Faced First Base


Jag har hårdtestat Too Faceds ögonnskugsprimer First Base sedan jag fick den i slutet av juli. First Base är en champagneskimrande ögonskuggsbas i kakform som kommer i en bedårande söt, men samtidigt slimmad ask. Låt oss först titta på vad First Base lovar:
Shadow Prep - provides a flawless canvas for all eye shadows.
No Smudge, No Budge
- holds color and placement.

Intensifies
- all eye shadow colors.

Brightens
- a dull lid, so shadows go on true to color.

Re-texture
- reduces crepe-ness.


Hur hålls då dessa löften?Jag vill så gärna tycka om First Base. Presentationen är så fantastiskt fin att man kan inte bli annat än vänligt inställd.



Resultatet är dock tyvärr som på bilden här till höger, oavsett appliceringsteknik, mängd eller hur länge jag väntar innan jag lägger på skuggan. Detta är även oavsett märke på ögonskuggorna. På bilden här, som är tagen 20 minuter efter att jag sminkat mig, har jag skuggor från Lancôme.


First Base är alltså ingen hejare på att hålla kvar skuggorna. Men resten då? Jag blir tyvärr besviken där också. Formulan intensifierar inte färgen på skuggorna, i alla fall inte i samma utsträckning som UDPP. Nyansen och skimret i First Base är dock väldigt fint. Den neutraliserar inte rött eller döljer blodkärl på ögonlocken, men som highlighter är den toppen. Just som highlighter kommer jag att använda min fina lilla dosa i fortsättningen, den är nämligen alldeles för fin för att jag ska vilja skiljas från den....

Som primer betraktat blir alltså betyget för First Base lågt. Men, kom ihåg att just ögonskuggsprimers är oerhört individuellt. Antingen är man en Shadow Insurance-tjej, (eller kille) eller är man en UDPP-tjej, eller ytterligare något annat, stiftskugga, kanske? Trots att First Base inte passar på mina ögonlock tycker jag att Too Faced generellt håller så hög kvalitet och att den lilla asken är så väldigt söt att jag kan rekommenderar andra att testa om ni får chansen. Kanske är ni perfect match?

Betyg: 2 av 5 (Betyget orkar upp till två p g a den fina förpackningen och highlighteregenskaperna.)

6 kommentarer:

  1. Jag har varit nära att klicka hem First Base mer än en gång men nu tror jag faktiskt att jag avstår.

    SvaraRadera
  2. Tråkigt att den inte fungerade.

    SvaraRadera
  3. Vad tråkigt att den inte höll vad den lovade. Men bra att du kan ha nytta av den ändå

    SvaraRadera
  4. Tina: Det låter klokt om vi har lika ögonlock =) Men du gillar väl Shadow Insurance? Den funkar ö h t inte alls på mig, så First Base kanske passar dig lika bra som SI?

    SminkJante: Jag får hålla mig till UDPP:n =)

    Shamrock: Som highlighter är den kanon! Har den under brynen just nu =)

    SvaraRadera
  5. Okej, det finns en anledning till att de tog fram Shadow insurance alltså. Bra att veta:)

    SvaraRadera
  6. Emma P: Så kan det nog vara =)

    SvaraRadera