tisdag 16 december 2014

Recension: Lumene Time Freeze Ultra Firm Elixir

Time Freeze Ultra Firm Elixir (239 kr för 30 ml
 ) från Lumene är ett serum som ska strama upp huden effektivt och göra den synbart slätare. Bland ingredienserna märks patentsökt nordiskt lingonextrakt och ljusreflekterande pärlemorpigment som ska ge huden lyster. Peptidsammansättningen ska stödja funktioner som är viktiga för hudens återuppbyggnad och för att hålla huden mjuk. Kort och gott ska serumet både släta ut befintliga rynkor och förhindra nya. Det låter ju bra! Ultra Firm Elixir innehåller varken parabener, formaldehydfrigörare eller mineraloljor.

Jag är nog egentligen lite yngre (32 år) än serumets hubudsakliga målgrupp, men har testat ändå! Jag upplever huden lite fastare och ser faktiskt lite effekt på de få och inte så djupa rynkor jag ändå har. För full pott i betyget hade jag nog gärna sett ännu mer effekt, men kanske blir effekten större om man har mer att bita i från början? 

Lystern är inte heller så dum. Vid applicering kan det nästan ser glittrigt ut och då blir en ju lite nervös, men efter en stund diffunderar lystern ut över huden och då blir det ju bra! Dock inte så bra att Time Freeze Lumene Ultra Firm Elixir konkurrerar ut andra lystergivande produkter i samlingen. I serum vill jag mest ha vård, sedan kan lyster tillföras i dagkräm eller primer tycker jag!

Som ni förstår känns det inte helt lätt att sätta betyg, men utifrån mina förutsättningar blir de tinte full pott. I serumväg är jag oftast ute efter rejält med fukt, och på den punkten levererar inte Ultra Firm Elixir så mycket, men det har den ju å andra sidan inte utlovat heller... 
Betyg: 3,5 av 5
Plus i kanten för snygg och praktiskt pumpflaska, samt för att serumet är tänkt till både dag och natt. Jag måste ändå säg att Ultra Firm Elixir gör mig nyfiken på resten av Time Freeze-serien, som jag hört mycket gott om. Om jag skulle göra en lite shoppinglista skulle den innehålla: Time Freeze Firming Eye Cream, Time Freeze Instant Eye Lift Serum och Time Freeze Firming Night Cream.

Missa inte att kika in här imorgon, då vankas det fler riktigt spännande hudvårds- och make-upnyheter från Lumene!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar