tisdag 2 april 2013

Recension: Cliniderm Age Correct Whitening Lotion

Efter flera dagars påskfirande med total datorfrånvaro (skönt!) sparkar jag igång med att ta tag i en halvfärdig recension ur arkivet. Det är Cliniderms Age Correct Whitening Lotion som jag testat under vårvintern som granskas. Krämen ska reducera åldersfläckar/pigmentfläckar och ge en jämnare hudton. Med SPF 10 och antioxidanterna vitamin C och E skyddar den även mot solskador, framtida pigmentfläckar och rynkor. AHA-syror och så kallade "fillers" (oklart vilka) ger lyster och omedelbart slätare hudyta. Age Correct Whitening Lotion kommer i en 30-milliliterstub och kostar 249 kronor. Den används morgon och kväll, ensam eller under annan kräm. 

Till att börja med hade jag svårt att klura ut hur jag skulle använda krämen. Det stod snabbt klart att jag behövde annan kräm över, fukten räcker inte alls till mig. Jag har alltså testat den som ett serum. Jag började med att kombinera den med Sensitive Comfort Face Cream från samma märke. De få användningar som var kvar i min Rich-tub gick det bra, men när jag gick över till Light istället blev jag lite torr och fjällig. Om fjällandet beror på stor effektivitet i Age Correct Whitening Lotion eller på för lite fukt vågar jag inte uttala mig om. Den största delen av testperioden har jag använt Age Correct Whitening Lotion på morgonen under Olivas nya Intensive Moisturising Face Cream. Då har det känts bra.

Hur är det då med effektiviteten? Jag uppskattar att Age Correct Whitening Lotion har lite solskydd i sig (till skillnad från Vichys liknande serum). Det är bra att man sen kan välja om man vill lägga till ytterligare solskydd eller lapa d-vitamin. Lotionen (eller ska jag säga serumet?) känns bra att använda, men effekten är inte solklar. Hudtonen känns aningen klarare, men den rår inte helt på min lilla kärlbristning som jag fått efter graviditeten. Lite slätare hud och lite mer lyster får jag dock.
Betyg: 3 av 5
Jag har trivts ganska bra med produkten även om den inte känns oumbärlig i skönhetsrutinen. Det blir medelbetyget tre. Stort plus i kanten för den smidiga förpackningen och att lotionen är oparfymerad.

2 kommentarer:

  1. Jag tänkte bara tipsa om dermaceutic yellow cream som jag tycker är den bästa mot pigment! Billigast att köpa här http://dermastore.se/dermaceutic-yellow-cream :)

    SvaraRadera