fredag 28 september 2012

Mer olja till magen

Min magolja är slut, och även om jag varit nöjd med den funderar jag på vad jag ska ska slå till på inför sista graviditetsmånaden. Här är tre stycken jag har spanat på:
Jag har för mig att även The Body Shop har en i sitt sortiment, men jag lyckas inte hitta den via hemsidan just nu. Naturligtvis känner jag till att det egentligen inte finns något vetenskapligt stöd för att oljor kan förebygga bristningar på magen, men hoppet är det sista som överger människan. Dessutom är det skönt att smörja in magen, och det ska man inte förringa tycker jag, för det är minsann inte mycket annat som är skönt med att vara höggravid. Har ni fler tips? Vilken tycker ni jag ska satsa på?

Psst! Veckans holofredag kommer alldeles snart, ska bara fippla in bilderna i datorn först!

9 kommentarer:

 1. Ja, motorolja lär inte vara något vidare... Kanske Bio Oil? Det är ju bra mot ärr och sånt också och man kan ju jobba förebyggande kanske. Bristningar är ju en sorts ärr och det kan ju vara skönt att slippa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hrm, ja Bio Oil har man ju också hört om. Det finns så mycket att välja på!

   Radera
 2. När jag väntade Chilipojken fanns det något sorts stift på Body Shop med sheasmör, men det finns inte kvar vad jag vet. Det är ju trots allt snart 12 år sedan jag fick honom. Körde på vanlig mandelolja från en orientalisk matbutik, under 50-lappen för en flaska på 200 ml. Använder fortfarande som massageolja (inte samma flaska så klart).
  Men bristningar är svåra att komma undan, de är ju trots allt hormonella. Fast vissa får dem inte och det är ALLTID en bra idé att hålla huden smidig. Någon särskild havandeskapsolja tror jag däremot inte att man behöver satsa på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stift låter ju väldigt smart!

   Mandeloljan ligger ju onekligen bäst till prismässigt. Dessutom behöver man bunkra lite allt möjligt annat från apoteket, så det kanske är lika bra att bege sig dit...

   Radera
 3. Har Bio oil här hemma men tycker att TBS Body butter känns lika bra, speciellt Shea. På Lush finns en massageolja i fast form, Therapy som jag minns rekommenderades till just gravidmagar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen! Olja i fast form låter ju praktiskt! TBS Body Butter är bra, det har du rätt i. Jag kör med den nya persikovarianten här en del nu.

   Radera
 4. Ingen olja, men Cocoa Butter Moisture Stick det bästaste för gravida magar ;)

  SvaraRadera
 5. The Body Shops Cocoa Butter Moisture Stick är den bästa. Var gravid två ggr och använde den båda gånger. Bristningar är hormonbetingade, men det är skönt att smörja den växande magen ;)

  SvaraRadera