onsdag 28 juli 2010

Recension av solkrämer för ansiktet från ACO och Cliniderm


Nu har det blivit dags för lite mer solkrämsskriverier. Denna gången är det ansiktsskydd som är på tapeten. Vi börjar med lite kort produktinformation från respektive företag:

ACO Solkräm för ansiktet SPF 25
  • Fotostabilt skydd mot UVA och UVB-strålar
  • Speciellt anpassad för ansiktet – går lätt in, skyddar, återfuktar och vårdar
  • Innehåller antioxidanten vitamin E som skydd mot fria radikaler
  • Extra vattenresistent
  • Oparfymerad
Cliniderm Face Sun Cream SPF 25
  • Kemiska solfilter som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar
  • Antioxidanter som skyddar mot fria radikaler som anses påskynda hudens åldrande
  • Mjukgörande och återfuktande ämnen som motverkar solens uttorkande effekt
  • Täpper inte till porerna
Dessa två solskyddskrämer upplever jag som likvärdiga. Båda skyddar på ett förtroendeingivande sätt, och känns hudvänliga och vårdande. Tuberna gillas också.

Formulan är speciellt anpassad för huden i ansiktet och ska inte täppa till porerna. Det tycker jag faktiskt inte heller att den gör, men båda krämerna känns ändå tydligt "solkrämiga" på huden.

SPF 25 passar mig bra som dagligt skydd, till och från jobbet etc. Ska jag verkligen vara ute i solen, tex på stranden eller på båttur väljer jag helst högre faktor. Det är just faktorn i kombination med solkrämskänslan som drar ner betyget en smula. Ska jag leva frilufts- eller strandliv kan jag leva med solkrämskänslan och en blank panna för att få tillräckligt skydd, men ska jag tex ta en öl ute efter jobbet tycker att SPF 25 kan räcka, men jag vill inte se smord ut. Till krämarnas försvar skall dock sägas att blankheten lätt kan elimineras med hjälp av Cliniderm Hydra Intense och mattande foundation och puder från Lumene Natural Code.

Krämerna hade fått högre betyg om man kunnat komma ifrån den lite feta solkrämsänslan. Jag kan mycket väl tänka mig att införskaffa någon av dessa krämer även i framtiden, men jag tror att det ligger närmre till hands att jag köper ACO Solkräm för ansiktet SPF 50 nästa vår istället, eftersom jag oftast föredrar högre SPF.

Båda krämerna rekommenderas dock till er med lite mer pigment i utgångsläget, eller er som ska trappa ner på faktorn inför sensommaren. De får båda plus i kanten för bra vattenresistens. De sitter kvar under såväl bad som svettiga aktiviteter.

Betyg: 4 av 5

4 kommentarer:

  1. Hej jag tycker din blogg är toppen bra
    Nu har jag en liten fråga dock inte en fråga om solskydd utan om läppstift
    Vilket är det bästa röda läppstifter exakt den färgen som du hade på naglacket det inlägget under...
    Jag har hittat färgen med själva läppstiftet är ingen höjdare
    Mvh Maria.l

    SvaraRadera
  2. Anonym: Tack för berömmet, det värmer =)

    Jag vet inte riktigt om jag sitter på något höjdartips... Just nu är nästan alla mina läppstift nedpackade i flyttlådor. Lite generellt kan jag säg att Clinique gör riktigt sköna och hållbara läppstift. I budgetsegmentet tycker jag att Lumene ligger bra till (finns nog i reakorgar på ett Kicks när dig just nu:) ). Här har jag ett snyggt rött läppstift från Lumene som är riktigt bra: http://skimmerskuggan.blogspot.com/2010/05/roda-lappar.html

    Hoppas att du hittar det perfekta stiftet så småningom! Jag lovar att återkomma med tips när flyttoredan lagt sig =)

    SvaraRadera
  3. Tack för tipset
    Maria.l

    SvaraRadera