måndag 28 juni 2010

Recension: Foundation från Lumene Natural Code

Nu är det äntligen dags för recensionen av Lumene Natural Code Skin Perfector Matte Make up som många av er väntat på! Först ska vi kika lite på Lumenes egna tankar om produkten:

Skin Perfector Matte Make up är en talk- och oljefri foundation med medelhög täckning och lätt återfuktande effekt. Den motverkar glansighet och orenheter samtidigt som den ger en matt "naturligt felfri" finish utan att täppa till porerena. Skin Perfector Matte Make up kostar 95 kr för 30 ml.

Exemplaret jag fick är i den ljusaste nyansen, Cream. Skin Perfector Matte Make up finns även i Fugde, Toffee och Latte. Cream passar mig förvånansvärt bra. Att jag ska ha den ljusaste nyansen är självklart, men ibland är den för rosa. Här funkar det bra, även om jag hade önskat mig ett uns varmare ton för helt perfekt matchning. Nedan ser ni bilder på en klick på min blåvita underarm. Bilderna (klickbara) är tagna i fönsterljus, med och utan blixt.

Jag har hårdtestat Skin Perfector Matte Make up i olika situationer och kombinationer: till vardags och till fest, med och utan solkräm, med olika dagkrämer och med och utan puder och mineralfoundation. Jag är förtjust! Eftersom jag inte är någon storkonsument av flytande foundations är det inte alls givet att vi skulle finna varandra, men Skin Perfector Matte Make up och jag trivs riktigt bra ihop.

Täckningen är lagom, tycker jag. Det blir inte kakigt. Foundationen sitter på plats hela dagen, och håller sig hyfsat matt i de flesta kombinationer. Trots att den har mattande egenskaper känns den inte uttorkande, vilket jag annars tycker är lätt hänt med just mattande produkter.

Liksom resten av ansiktsprodukterna i Natural Codeserien innehåller Skin Perfector Matte Make up ingredienser som vårdar huden och motverkar orenheter. Även om produkterna riktar sig till "ung hud som lätt drabbas av orenehter", passar de även min lite torrare känsligare hud, jag har nämligen en lätt fobi mot tilltäppta porer. Med Skin Perfector Matte Make up har jag glädjande nog inte märkt av någon ökning av sådant!


De mattande egenskaperna passar som sagt bra tillsammans med solskyddsprodukter (som man ju tenderar att bli blank av). Lite synd tycker jag att det är att Skin Perfector Matte Make up inte innehåller något eget solskydd. En riktigt bra kombination för varma dagar ser ni här ovanför: Cliniderm Face Sun Cream SPF 25 (recension på g!), Hydra intense day cream (recension här) och Skin Perfector Matte Make up.

Betyget blir högt, 4,5. Det som fattas för att vara en femma är inbyggt solskydd och fler nyanser att välja mellan. Vem vet, kan önskemålen infrias i framtiden?
Betyg: 4,5 av 5
Tveka inte att hojta till i kommentarerna om ni undrar något kring Skin Perfector Matte Make up som jag inte lyckats svara på här!

Psst! Recension av pudret från samma kollektion, Skin Perfector Shine & Redness Eliminator, hittar du här.

11 kommentarer:

  1. Toppen att den inte täpper till!

    SvaraRadera
  2. Låter ju bra. men som du säger, synd att den saknar solskydd. Så här i sommartider känns det u inte särdeles aktuellt att köpa foundation utan SPF...

    SvaraRadera
  3. Låter klart intressant. Bra pris oxå

    SvaraRadera
  4. Visst är det härligt när man träffar rätt! :-)

    SvaraRadera
  5. Låter mycket bra. Kommer nog att köpa denna när min andra är slut :-)

    SvaraRadera
  6. Låter riktigt bra! Ska nog köpa mig en tub till hösten! :)

    SvaraRadera
  7. Käthe: Ja!

    Emma P: Nej, nu på sommaren är denna mest till kvällsbruk, eller (p g a sina mattande egenskaper) tillsammans med vanlig solkräm.

    Shamrock: Ja =)

    Ninni: Ja!

    Veronica: Hoppas att du också gillar den!

    Makeuponista: ja! Hoppas att den passar dig också!

    SvaraRadera
  8. Jag köpte denna foundation idag. Blev överaskad över att 2 nyanser passade mig. Men då vi går mot vinter tog jag den ljusaste (11 Cream) eftersom jag vet att jag snabbt blir likblek på vintern ;)

    Min hud är ganska torr och jag läste själv att denna foundation funkar bäst för blandhy men, än så länge klagar inte ansiktet, känns lent som en babyrumpa istället för torrt och strävt som brukar vara den vanliga känslan.

    SvaraRadera
  9. Annica: Vad kul att den passade! Den verkar faktiskt passa de flesta hudtyper =)

    SvaraRadera
  10. vart köper man den ?

    SvaraRadera