torsdag 13 oktober 2016

Recension: Clinique Anti-Blemish Solutions Blemish + Line Correcting Serum


Jag har legat på latsidan lite md recenserandet, men nu blir det andra bullar. Anti-Blemish Solutions Blemish + Line Correcting Serum (470 kr/30 ml) från Clinique kom till mig i våras, och  jag har använt den flitigt sedan dess. Nu är det slut, tyvärr. Mycket tyvärr, för det är bra!

I den turkosa plastflaskan finns ett icke-irriterande, oljefritt fuktserum som droppas med en smidig pipett. Serumet lovar uppfräschad, mer återfuktad och mer strålande hud och ska dessutom kontrollera oljighet, minska framtida rynkor och förhindra orenheter. 

Acnen och orenheterna som serumet ska bekämpa är främst så kallad vuxenacne som orsakad av stress, obalans i hormoner, smuts och oljighet. Huden blir då ofta även irriterad och uttorkad och behöver bli lugnad och återfuktad samtidigt som orenheterna hålls i schack.

Graviditeter, amningsperioder och jobbstress får verkligen dessa beryktade hormoner att leva loppan så nu har jag emellanåt en del finnar kring haka och käklinje. Framförallt i samband med PMS, som dessutom blivit otroligt mycket värre efter barnen. Phu! Jag och min hy kändes som perfekt testkandidat för serumet.

Trevligt nog passade Anti-Blemish Solutions Blemish + Line Correcting Serum mig utmärkt! Por- och finnproblemen har minskat och serumet ger fin fukt. Jag har använt det tillsammans med massa olika dag- och nattkrämer och det funkar bra med allihop. Man får precis den där lilla extra fuktkicken man behöver. 

Fukt/vård kontra vuxenacne kan ofta vara en väldigt svår kombination för mig; min hy är för torr och för känslig för acne-preparat, samtidigt är benägenheten till tilltäppta porer för stor när jag tar till tyngre fuktprodukter. Anti-Blemish Solutions Blemish + Line Correcting Serum är ett bra tips till alla er med liknande hudtyp.

Enda nackdelen är väl möjligen att det kan ta slut, min flaska har varit slut några veckor nu och jag behöver absolut en ny! Högsta betyg till Clinique Anti-Blemish Solutions Blemish + Line Correcting Serum.

3 kommentarer:

 1. Det låter riktigt intressant. Min hud har också spökat en del de senaste åren fast nu har den tack och lov lugnat sig. Bra hudvård är dock a och o för mig tillsammans med kosten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är minsann ganska jobbigt med hud som bråkar när man ändå är vuxen...

   Radera
 2. Låter som något även min hud hade behövt. Ska lägga på önskelistan!

  SvaraRadera