torsdag 11 februari 2016

From Lancôme with Love, A Parisian Spring 2016 Collection

Som ni vet är jag lite extra svag för Lancôme i allmänhet och deras vårkollektioner i synnerhet. Årets heter From Lancôme with Love, A Parisian Spring 2016 Collection med inspiration från ett poppigt, retro-futuristiskt Paris med en blandning av knalliga och ljuva pasteller.


Stjärnprodukten är My Parisian Pastels (520 kr), nio så tärningar med skimrande färg att svepa över kinder eller var för sig på ögonlocken. De kommer inte en liten plåtask á la vintageaktiga färgkritor. Bedårande söta!


Vårens ögonpaletter är verkligen fina tycker jag. Två nya Hypnôse-paletter (555 kr) kommer: DO13 Paris en Rêve, "en harmoni av mjuka pasteller inspirerad av svävande ballonger på en klarblå vårhimmel" och 
DO12 Paris Merveilleux, "är en palett av intensiva nyanser – som färgerna från en spektakulär soluppgång med en aning orange som öppnar ögonen och ger dem ett klart och strålande uttryck". Båda ser finfina ut! Jag skulle mer än gärna lägga vantarna på båda. Allra helst skulle jag vilja ha en kombination, solnedgångsvarianten med en turkos skugga i...

Hypnôse Khôl Water Proof (215 kr) är en grymt bra ögonpenna, här i två nya nyanser att matcha paletterna med: 10 Bleu Parisien, en matt azurblå som ett moln på den finaste vårljusa himmeln och 11 Brun Métropolitain, en sammetslen brun nyans med en ton av gyllene koppar.


Till kinderna kommer dessa söta måste-ha-dosor med rouge, My Parisian Blush (320 kr). Konsistensen beskrivs såhär: "påminner om barndomens modellera. Den är omedelbart beroendeframkallande: vid beröring känns rougen mjuk som det finaste bakverk. En nostalgisk flashback – som ger kinderna den mest oemotståndliga fräscha glöden." Två fina färger finns: 01 Corail de Ville, en fin pärlskimrande orange som ger kinderna en helt oemotståndlig färg och 02 Rose Haussmann, en vacker rosa med en aning blått som ger kinderna en naturlig rodnad. Så nyfiken på dessa! Båda nyanserna skulle komma till användning hemma hos mig.


Klassiska Rouge In Love ( 310 kr) "parisiskans läppstift" kommer i tre nyanser: 406 Aube de Printemps, den mildaste nyans av aprikos, 407 Corail de Ville, en delikat pastellfärgad orange som tindrar av fräschet och 408 Rose Haussmann, en sofistikerad rosa med en aning blått.

Corail de Ville står naturligtvis på min önskelista. I kollektionen ingår även matchande läppglans Lip Lover (290 kr).

Sist, men inte minst, lacken. Vernis in Love (195 kr) kommer i fyra glasspasteller: 
146 Rose Haussmann, en vacker rosa nyans med en sofistikerad aning blått, 148 Corail de Ville, som en aprikosmilkshake, 
149 Jaune Grands Boulevards, gul som en citron – men utan surheten och 153 Bleu Ciel Parisien, en delikat dimmig azurblå. Ser fina ut alla fyra tycker jag!

Så fint, så franskt! Jag är, som ni förstår, sugen på en hel del härifrån. Vad tycker ni om From Lancôme with Love, A Parisian Spring 2016 Collection?

6 kommentarer:

 1. Alltså, My Parisian Pastels påminner ju onekligen en smula om något från Body Shop men jag är ändå kär i den där lilla samlingen kuber. Är dock fortfarande sugen på [Auda]city-paletten från i höstas och scannar då och då ebay och liknande. är ju ganska mycket pengar dock så kommer förmodligen inte bli någon av dem.=) DO12 Paris Merveilleux och rougen är också to-die-for dock. Älskar Pasteller och Paris på våren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst gör de! Ja, så mycket fint, både gammalt coh nytt. Och rougen! Men både du och jag får satsa på renoveringesgrejs istället...

   Radera
 2. Fantastiska färger! Speciellt lacken :)

  SvaraRadera
 3. Paletten påminner mig extremt om tBS som tidigare nämnts. Den är fin och så men skulle jag investera i en så dyr palett skulle jag nog välja en som jag jag inte associerade till ett så pass mycket billigare märke.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är för ovanlighetens skull inte paletten som väcker mest sug hos mig. kajaler och rouge är jag nog allra mest sugen på.

   Radera