lördag 24 januari 2015

Recension: Apolosophy Wellness Havtorn Body Scrub & Body Butter

Recensiondags för kroppsserien Wellness Havtorn fråApotek Hjärtats eget smink- och hudvårdsmärke Apolosophy.  Jag vill inte hålla er på halster, utan säger utan omsvep att vi har att göra med riktiga budgetkap. Doften är milt vårigt fräsch och samtliga produkter levererar vad de lovar. I just mitt badrumsskåp påminner doften mycket om ansiktskrämerna Bio Energy Hydrate & Repair från L300. Kroppsprodukterna innehåller både havtorn och hjortron, så de är fullproppade med vitaminer, antioxidanter och olika omega-nummer. 

Apolosophy Wellness Havtorn Body Scrub (150 ml, 69 kr) har jag använt flitigt i duschen under graviditeten, och även nu i snabbduscharna mellan amningarna. Doften känns inte för stark, och dessutom duschar man bort det mesta. I krämen finns en lagom mängd exfolierande aprokoskärnor, det blir riktigt bra riv.  Vegetabiliska oljor, fuktgivande aloe vera och c-vitaminrik havtorn bidrar till len hud med ny lyster, de behövs verkligen såhär års! En bra skrubb, helt enkelt.
Betyg: 4 av 5
Apolosophy Wellness Havtorn Shower Gel (200 ml, 59 kr) är skonsam duschgel med vitamin c från havtorn och fuktgivande aloe vera. Jag tycker att det är svårt att betygsätta duschkräm, jag känner i ärlighetens namn inte så stor skillnad. Här är förpackningen smidig och doften god. Det räcker för mig, även om jag oftast föredrar duscholja.

Apolosophy Wellness Havtorn Body Butter (200 ml, 79 kr) passar torr eller mycket torr hud. Innehåller lugnande aloevera och mjukgörande aprikoskärneolja och sheasmör. Denna gillar jag! Produkten är krämig och lätt att smörja ut, den är inte trög eller kladdig. Konsistensen påminner om vispat smör. Doften är inte för stark och huden blir riktigt mjuk och det känns minsann som att återfuktningen varar länge trots att formulan inte är överdrivet fet. En bedrift i vintertid!
Betyg: 4 av 5

4 kommentarer:

 1. Denna recensionen kom väldigt lägligt! Jag måste köpa en skrubb, och har inte riktigt vetat vilken jag skulle köpa. Och jag har i ärlighetens namn också totalt glömt bort det. Vi har inte haft någon här hemma på evigheter, och dottern har påpekat att hon gärna vill ha en. Såklart glömde jag bort att kolla även idag när jag faktiskt kom iväg hemifrån! Men nu så...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra :) Denna skrubben borde kunna passa många i familjen!

   Radera
 2. Scrub använder jag verkligen aldrig. Men denna låter ju bra om jag nu skulle vilja ändra på det :) bodybuilding buttern låter också mycket bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så olika man gör, jag skrubbar flera ggr i veckan, är skrubbnarkoman :)

   Radera