lördag 12 januari 2013

Färgprover på The Vice Palette från Urban Decay

Idag (hrm, för några dagar sedan, schemalagt inlägg) tittade äntligen solen fram så att jag fick swathläge på min nya The Vice Palette från Urban Decay. Här ser ni alla skuggorna applicerade med fingret på bar hud på handryggen. (Varför jag envisades med att swatcha hela stora paletten på en stackars liten handrygg vet jag inte riktigt...) 
 
Här ser ni alla skuggorna en gång till och själva paletten.

De översta två raderna skuggor och Urban Decays egna beskrivningar: Desperation (greyish taupe brown matte-satin), Muse (dark reddish brown w/golden and multidimensional shimmer), Jagged (matte black base w/gold metallic), Blitz (bright gold metallic), Penny Lane (bronze metallic w/gold glitter), Junkie (dark green-blue w/gold shimmer), Chaos (vibrant royal blue w/very subtle shimmer), Unhinged (electric turquoise blue metallic), Occupy (dark grey-blue metallic), Black Market (dark charcoal black matte-satin).

 
 
Härliga färger och bra pigmentering som vanligt. Jagged är aningen smulig här, jag får testa den mer framöver och hoppas att den visar sig vara lika krämig som resten. Junkie ser också  fin ut, men jag hade hoppats att den var lite mer grön.

Här ser ni det vå undre raderna: Provocateur (light greyish pink w/lots of multidimensional glitter), Rapture (dark greyish purple w/multidimensional shimmer), Vice (dark eggplant w/subtle red shimmer), Noise (dark reddish-pink metallic w/big gold glitter), Armor (greyish brown metallic w/silver micro-glitter), Nevermind (light taupey-brown shimmer), Echo Beach (light wheat-champagne shimmer), Anonymous (light whitish-pink nude matte), Freebird (light peachy-pink w/silver micro-glitter) och Laced (pinky-taupe matte).

Tidigare har Urban Decay fått en del kritik för skuggor som fäller glitter. I The Vice Palette finns föredömligt få skuggor med glitter, och de som finns verkar inte vara så fälliga som de gamla. Bra!

"Nakenskuggor" är alltid svårswatchade. Vi tar en bonusbild på dem! Bra att de är så många i paletten tycker jag, annars tar de lätt slut snabbare än resten. (Hrm, vem försöker jag lura, jag har nog aldrig lyckats göra slut på en ögonskugga, jag har så många.)

Den dubbeländade penseln är kanonbra! Av nätbilder att döma är det samma som finns med i Naked 2-paletten. Jag gillar verkligen att man få med en sådan istället för ytterligare en svart kajal, det har man ju redan så många.

Sammanfattningsvis är jag extremt nöjd med mitt köp. Det ska bli jättekul att sminka sig framöver. Hojta gärna till om ni har någon speciell skuggkombo ni skulle vilja se!

6 kommentarer:

 1. Gud sånna juveler till skuggor, blir redigt sugen här...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förstår jag! Jag skulle våga påstå att den är det bästa UD gjort!

   Radera
 2. Jag tycker helt klart att Junkie är den finaste skuggan här, den skulle jag supergärna vilja se på! Spanade på recensioner av denna för nån vecka sedan och vet att ett par av skuggorna verkade sämre i kvalitet, tror det var 3 stycken, men på det stora hela verkar den schyst. Jag gillade inte penseln när jag provade den men många verkar ju göra det så jag får nog ta itu med att testa den igen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sminkning med Junkie utlovas! Prova penseln igen, jag gillade den riktigt mycket :)

   Radera
  2. Ja jag gjorde faktiskt det i lördags. Jag upplevde den som förra gången, lite för styv. Blendingborsten är okej, men jag tycker den känns så hård att den river upp skuggorna så mycket och den platta känns för platt, tycker att det är svårt att bygga intensitet med den. Men den är ju väldigt fin så okej, den kanske får en chans till...

   Radera
  3. Du är nog lite kräsnare än jag, jag är så himla lat när det gäller verktyg. Skrämmande lat, till och med. Det får nog bli ett inlägg framöver, jag använder mest en och samma pensel till allt :)

   Radera