torsdag 24 maj 2012

Sololjor från Apoliva

Lagom till sommaren har apoteksmärket Apoliva hottat upp sortimentet med moderna versioner av sololja. Spännande, tycker jag! Oljorna är lätt parfymerade, vårdande, mycket vattenresistenta och lätta att smörja in. De har dessutom mycket högre solskyddsfaktor än vad liknande produkter gjorde förr i tiden (6, 15 och 30).

Soolskyddsoljorna doftar kokos och innehåller vårdande vitamin E. De ska ge en "silkeslen känsla" och vara läattapplicerade tack vara att de kommer i sprayflaskor. Jag är väldigt nyfiken på dem, särskilt den med SPF 30 till överkroppen och kanske den med SPF 6 till benen. Jag solskyddar sällan benen (gör ni? Jag är nyfiken!), men lite lite solskyddi kombination med vårdande oljor kan ju inte vara fel!
Apoliva Sololja SPF 30 (150 ml/ 165 kr)
Apoliva Sololja SPF 15 (150 ml/ 145 kr)
Apoliva Sololja SPF 6 (150 ml/ 125 kr)
I gänget finns också en vårdande efter-sollotion, Apoliva Aftersun Shimmering (150 ml / 99 kr). Den ger svalka och hjälper till att bevara hudens elasticitet. Ur innehållet nämns vårdande bisabolol, vitamin E och mjukgörande sheaolja. Även lotionen doftar kokos. Jag planerar boka in ett apoteksbesök för närmare inspektion och sniffning framöver!

2 kommentarer:

  1. Är också nyfiken på sololjan!
    Mina ben blir sällan bruna. Möjligtvis blir dom rosa av solen, sen blir dom vita igen. Så jag har faktiskt funderat på det där med solskydd, behövs det? Men jag brukar ta på benen ändå. Och ha samma spf som kroppen, 15-30.

    SvaraRadera
  2. Blir man rosa tror jag absolut att man ska ha solskydd! Om jag ska vara i solen hela dagen, tex vandra i berg eller vara på en båt, då smörjer jag hela mig. För en joggingtur, lunch eller badstund fokuserar jag mest på armar, axlar, rygg och bringa. På bringan bränner jag mig lätt, där blir det 30 eller 50, som i ansiktet.

    SvaraRadera