söndag 6 maj 2012

Recension: Footner

Nu ska jag, långt om länge, dela med mig av mina erfarenheter av Footner Exfoliating Socks. Här kan ni läsa mer om produkten, i detta inlägget går jag direkt på mina åsikter. 

När jag tog på mig sockorna för själva behandlingen var det inte lätt att få dem att sitta kvar. Det ska finnas med en tejp att fästa med, men jag är inte ens säker på att jag hittade en. Någon liten remsa hittade jag, men den var helt oklistrig. Det fick bli hårsnoddar om anklarna istället! Själva behandlingen kändes bra, inte obehagligt alls. Bra för mig som alltid stressar omkring att vara stilla i en timme.

De första dagarna efter behandlingen blev jag besviken. Det hände ingenting. Ingenting! Sedan började jag fjälla. Oj, oj, oj! Huden trillar av i stora sjok. Det är både fascinerande och läskigt. Det gjorde inte heller ont alls, men det blev en hel del strumbyxtvättande. Huden som var kvar på fötterna var alldeles mjuk. Wow, vilket resultat, tänkte jag.

Nu, några veckor senare är jag dock tillbaka på noll. Jag har lite halvtorra trista fötter med en del förhårdnader, trots insmörjning. Den långsiktiga effekten verkar alltså vara sådär, eller har jag inte underhållit som jag borde. Vad tror ni?

Jag är också nyfiken på att höra om era erfarenheter av Footner. Berätta gärna! Det var spännande att testa, men jag tror inte att jag kommer att skaffa Footner igen.

14 kommentarer:

 1. Jag (och pojkvännen som jag tvingade göra samma) känner exakt likadant!! Huden lossnade överallt men tog inte mycket där det behövdes mest. Nu några veckor efteråt är jag också tillbaka på ruta ett, eller kanske två :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man hade nog hoppats på lite mer...

   Radera
 2. Jag har provat ett annat märke, det blev ok, pratade med en kompis som tipsat, hon sa att man måste göra fler gånger, efter 3-4 gånger var fötterna babylena.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, upprepning kanske inte är så dumt! Synd att det inte rör sig om lite billigare grejer...

   Radera
 3. Jag har inte provat denna eller någon liknande produkt heller. Kan däremot säga att det allra bästa jag någonsin gjort för mina fötter är att äta tillskott av omega-3. Rent generellt blev min hy mjukare och inte lika torr som innan och skillnaden är nog nästan störst just på fötterna. De som alltid blivit jättetråkiga med sprickor och så håller sig nu jättefina, filar lite grand ibland men verkligen inte ofta. Mjuka goa fötter :)

  SvaraRadera
 4. Man måste göra om behandlingen efter ca 1-2 månader. Dyrare än att hålla på att fila, men väldigt mycket bekvämare om man är lat som jag är. För mig funkade det toppen. Och bara man smörjer in ordentligt med fet kräm varje morgon och varje kväll blir det bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hrm, lite dyrt blir det allt, men jag är också lat...

   Radera
 5. Jag gör ingenting med mina fötter och mina är fortfarande på samma ställe som efter min behandling...dvs inte gått tillbaka :)

  SvaraRadera
 6. Ja, samma här. Jag gjorde två gånger. Och efter det har mina fötter varit på topp. Jag smörjer i och för sig in fötterna varje kväll och morgon, för jag är extremt torr. Men hälsprickorna är borta och till och med tånaglarna känns fräscha och perdikyrerade. Som om huden föll bort där också. Mina fötter är helt klart redo för beach 2012!

  SvaraRadera
 7. Jag skulle vilja varna för produkten! I mitt fall slutade det tre sömnlösa nätter med klåda, sveda och smärta samt med ett läkarbesök och Cortisonbehandling. Jag som aldrig varit allergisk mot något kommer aldrig att köpa något likannde igen!
  /Eva

  SvaraRadera