fredag 29 maj 2015

Veckans fredagsfavorit: Biotherm Deo Pure Natural

Att hitta en deo som klara påfrestningarna av hormonsvettandet som kan följa av graviditet, förlossning och amning är inte det lättaste. Dessutom vill jag gärna, mer än tidigare, att den ska vara utan gifter och starka dofter. Om jag får önska helt fritt vill jag dessutom hellre ha stift än roll-on, men det verkar vara helt omöjligt.

Här ser ni hur som helst Deo Pure Natural från Biotherm, en ekologisk deo med aloe vera och apelsin, men utan de förhatliga aluminiumsalterna. Jag har testkört ett bra tag, och den klarar sin uppgift i nästan alla lägen. Doften är inte för stark och lite unisexigt fräsch, det funkar för mig. Den håller hormonsvettlukt borta bra i de flesta situationer, men jag behöver duscha varje dag. (Det kan man ju tycka att man behöver annars också, men ibland går inte allt enligt planerna när det är barn inblandade.)

Deo Pure Natural torkar hyfsat snabbt och verkar inte fläcka ner kläder. Största nackdelen är priset, 215 kr för 75 ml. Jag köpte min när Kicks hade 20% på allt ekologiskt, och jag kan tänka mig att köpa den igen vid liknande kampanjer. Även om den inte når upp till full perfektion gillar jag den tillräckligt mycket för att den ska kvala in som  fredagsfavorit, och det är ett bra betyg!
Betyg: 4 av 5

Missa inte att vara med och tävla om Depends gelhybridlack 7day tillsammans med fem fina färger ur vårkollektionen 2105Tävlingen hittar ni här.

2 kommentarer:

  1. Hur är den om man jämför med den vanliga blå? Bättre/sämre osv...?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vanliga blå, i stiftform, är min absoluta favorit-deo. Den är bättre tycker jag, men den innehåller ju dessvärre aluminiumsalterna... Denna gröna är ehlt enkelt inte riktigt lika effektiv mot fukt och lukt, men den är tillräckligt bra i förhållande till sin ogifitghet tycker jag :)

      Radera