onsdag 13 maj 2015

Nyhet: Depend Nail Polish O2 - sommarfärger 2015

Tillåt mig presentera Dependsatsning med nagellack som andas - Depend O2. Tanken på lack som släpper igenom syre föddes vid en jämförelse mellan moderna och gamla tiders plåster, nuförtiden blir huden inte alls sådär vit och svampig under plåstret som tidigare, och det beror på att moderna plåster släpper igenom syre.

Är det då någon vits med lack som släpper igenom syre till nageln, som ju faktiskt är död? Ja, för syret når även roten där nageln lever och växer och på så sätt förbättras nagelkvaliteten över tid. De nya O2-lacken ska släppa igenom 30% mer syre. Procentsatsen är fastställd i mätningar beställda av Depend själva, men utförda av oberoende labb.

O2-serien ingår både lack och handvård, men det är bara lacken som har de speciella genomsläppliga egenskaperna. Viktigt att notera är att lackningen endast blir genomsläpplig om man använder O2-lack rakt igenom - underlack, färg och överlack. 

Till en början är kollektionerna identiska med vanliga minilacken, men framöver kommer de att vara olika. Innevarande kollektion innehåller alltså samma fantastiskt fina färger som sommarkollektionen med minilack som jag visat här. Utöver säsongskollektioner finns ett basutbud (samma som minilacken) med 60 färger.

I samband med lanseringen av O2-lacken byts penslarna ut i alla Depends lack. Nya penseln är mer oval, bredare och lite rundad. Precis i min smak! Jag lovar att visa penseln inom kort, till dess: spana på flaskbilder på färgerna här och en NOTD med ursnygga orangea 448 här. Fler NOTDs på gång!

Ytterligare värt att veta om Depend O2 är att hela serien är 5-free, det vill säga fri från dibutylftalat, toluen, formaldehyd, kampher och tosylamid. Jag har mer lackfakta och negelvård att visa framöver,men detta var allt för idag. Vi avslutar med ett lackningstips från proffsen på Depend
Ju tunnare man lackar, desto snabbare torktid. Det gör inget om första lagret inte ser snyggt ut, det är slutresultatet som räknas!                                 
Bra tips till mig själv, som ofta tror att jag sparar tid genom att lacka ett jättetjockt lager istället....

6 kommentarer:

 1. Det blå och det korallröda ser fina ut.

  SvaraRadera
 2. Intressan! Ska absolut kolla in dessa mer...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk om de kan hjälpa dina naglar sen när du börjar lacka!

   Radera
 3. Har sett dessa på apoteket ett bra tag men inte tagit nån närmare titt på dom, kanske är dax att göra det för de låter ju väldigt bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, just det, där har de funnits länge...

   Radera