söndag 10 maj 2015

Recension: CCS Oliva Earth

Här ser ni delar av CCS Healthcares nya serie Oliva Earth som jag hunnit testa mig igenom. Oliva Earth är en vidareutveckling av märkets populära Oliva-serie som funnits ett bra tag. Oliva Earth är Fairtrade-märkt och består av fem produkter; body lotion, shower oil, hand cream, body cream och sugar scrub.
Oliva Earth Body Lotion (89 för 250 ml) ska vara en lyxig hudlotion med olivolja och ängskrasseolja som båda är rikt återfuktande och mjukgörande. Hurra för pumpen till att börja med! Önskar att även duscholjan och kroppskrämen haft samma smarta förpackning. Lotionen är helt okej, den gör sitt jobb och doftar ganska neutralt lite vaniljchoklad-ekologiskt. Konsistnesen är ganska tunn och den går snabbt in i huden. Inte dum alls, men inget som får nördhjärtat att klappa extra. 
Oliva Earth Body Cream (89 kr för 175 ml) innehåller välgörande Fairtradeoljor från oliv- och shea som tillsammans med shoreasmör från Borneo gör huden mjuk och sammetslen. Tub är bra, men pump hade varit bättre. Krämen är som väntat fetare. Den passar bra till benen tycker jag, men den saknar faktiskt det där lilla extra i återfuktandet 
Oliva Earth Shower Oil (250 ml, 75 kr) rengör huden med ett krämigt lödder ska efterlämna en mjuk och behaglig känsla. Duscholjan innehåller fuktgivande socker från och Belize och mjukgörande arganolja från Marocko. Flaskan är fin, bra att den är plast och inte glas som det ser ut som. Här hade en pump varit väldigt praktiskt tycker jag, men vippkork är ju ändå bättre än skruvdito. Själva produkten är bra och trevlig. Diskret doft och huden blir mjuk och fin. Det märks knappt att det är en olja man har att göra med, den känns mer som en riktigt krämig duschkräm. Kansk är detta duscholjan för dig som vill ha något riktigt snällt mot huden, men inte är redo för oljiga duscholjor?
Sammanfattningsvis är Oliva Earth en trevlig och prisvärd serie även om den inte är något extra. De  Fairtrade-märkta ingredienserna är nog det främsta argumentet för att välja just dessa flaskor och tuber bland liknande produkter. 

Recension av Oliva Earth Sugar Scrub hittar ni här, den är riktigt bra och lyxig! Omdöme om handkrämen kommer längre fram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar