tisdag 19 maj 2015

Mer om Cliniques Turnaround Revitalizing: Turnaround Revitalizing Lotion, Turnaround Daytime Revitalizing Moisturizer och Turnaround Overnight Revitalizing Moisturizer

Nu ska vi äntligen ta en närmare titt på några av nyheterna i CliniqueTurnaround Revitalizing-serie. Här ser ni den grundläggande dagliga rutinen (specialprodukterna ska vi naturligtvis också kika på sen): 

Turnaround Revitalizing Lotion (210 kr) en ett slags fuktgivande ansiktsvatten som klappas in i huden med händerna, inspirerat av asiatisk hudvård. Utan alkohol och olja ska det fräscha upp huden och hjälpa cellförnyelsen på traven. Förbereder huden för kommande fuktprodukter. Lotionen ska användas två gånger om dagen, efter rengöringen. 

Bland ingredienserna märks koffein, jäst (!), hyaluronsyra och fermenterade mjölksyrebakterier. De sistnämnda låter väldigt spännande tycker jag! De ska hjälpa hyn i balans genom att de triggar igång huden egna skyddande proteiner i de översta hudlagren så att cellerna blir mer mottagliga för återfuktning. Komplicerat! Sockermolekyler, risextrakt och granatäppeljuice står sedan för förnyelse och uppljusning av hudytan.

Turnaround Daytime Revitalizing Moisturizer (365 kr) är en oljefri lättviktslotion som ger omedelbar fukt och utan glans till trött och fuktfattig hy. Den kommer i två kulörer, Rosy Glow och Golden Glow. Jag har Rosy Glow för testning. 

Lotionen innehåller ämnen som hjälper huden att dra till sig fukt från omgivningen och samtidigt hålla blänk i schack genom att kontrollera överskottssebum. Den innehåller också koffein, hyaluronsyra och optiska lysterämnen. Kan användas för sig själv eller under foundation. Det ska bli spännande att testa denna! Jag hade bara önskat att den hade solskydd i sig eftersom det är en dagkräm....

Turnaround Overnight Revitalizing Moisturizer (480 kr) är, som namnet avslöjar, en nattkräm. Jag bara hoppas att den är lika bra som föregångaren Turnaround Overnight Radiance Moisturizer, det är nämligen en av de bästa nattkrämer jag testat!

Turnaround Overnight Revitalizing Moisturizer lovar ny energi, återfuktning, mer strålande hy och förbättrad hudtextur - medan du sover. Kastanjeextrakt ska ge skonsam hjälp till hudens egen exfolieringsprocess i de översta hudlagren och inkaplsad salicylsyra och sockermolekyler som hjälper till att lösa cellers bindning till varandra och underlätta hudens förnyelseprocess.

Ytterligare en mängd avancerade ämnen ska också reparera huden över natten, binda fukt till de yttersta hudlagren och hindra uttorkning av hudcellerna genom att bunda vattenmolekyler hårdare till dem. Fettsyror från solrosolja, kornextrakt och gurkextrakt stärker hudbarriären tillsammans med squalen som är en växtversion av hudens egen mjukgörare. Slutresultatet ska bli återfuktad, sammetslen och strålande hy, det tackar man inte nej till!

Phu, en eloge till er om ni orkat läsa så långt. Men visst låter det spännande! Jag återkommer inom kort med info även om serum, mask och olja, och så småningom även med omdömen när jag hunnit testa ordentligt. Stay tuned.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar