lördag 20 oktober 2012

Packa beautynördens BB-väska

BB-väskan. Är det den viktigaste packningen någonsin? Jag tänkte bespara er kik på babykläder, mjukisbrallor och chansköpta amningsbehåar. Vi ska gå direkt på det viktigaste och svåraste i ALLA packningar, nämligen necessären! 

Vad är då nödvändigt på BB? Man har ingen aning om vad som kommer att hända eller hur länge man kommer att vara där. Klar är väl att oavsett under vilka omständigheter man befinner sig blir ingenting sämre hudvård! På bilden ovan har jag samlat det som behövs till kroppen:
Här är till knoppen:
Några småsaker som smitit på övriga bilder:
Vad tror ni nu om min packning? Är jag galen? Har jag glömt något viktigt? Kommer jag inte att använda något av det, inte ens deon?

44 kommentarer:

  1. Jag ska vara ärlig mot dig, du har packat på tok för mycket! När barnet väl har kommit så finns inte den tiden och orken att vara petnoga med sig själv eftersom barnet kommer att uppta mycket tid. Med tiden kommer det att bli bättre med rutiner, så stå ut!!=)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aj, aj, precis vad jag befarade. Jag slår dövörat till och fortsätter hoppas!

      Radera
  2. Japp, du är lite galen, fast på ett bra sätt. Tror dock inte du kommer att använda hälften av grejorna, men för trygghetens skull är det lika bra att de får hänga med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Necessär = trygghet i min galna värld :)

      Radera
  3. Du har nog inte glömt nåt iaf ;-) Jag tyckte det var mysigt att packa bb-väskan, ett sätt att förberda sig och för att något att göra medans man väntade. Lycka till med allt! Jag gillar verkligen din blogg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det känns bra att förbereda sig, trots att man egentligen inte kan det.

      Tack snälla du :)

      Radera
  4. Vild gissning; du kommer använda en, två eller Max tre grejer av det där. Men vad tusan! Trygghet är allt och det är KLART du ska förbereda dig för livets viktigaste resa. Pack away =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men, tvätta håret och ansiktet måste man väl ändå lyckas med?! Hjälp!

      Radera
  5. Ja, du har nog packat lite mycket...tror inte du bryr dig om sminkgrejerna/nagelgrejer. Men håller med övriga här, ta det med! Fast jag såg inte tandborste/tandcreme? Glöm inte det! I övrigt var det så länge sen för min del så jag vet inte om du behöver nåt annat.
    Jag har dock inget emot att titta på små gulliga babykläder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, smink och naglar är nog lite overkill :)

      Tandborste, nässpray mm är med, bara för tråkig för att få vara m på bild. Tack för att du påminde :)

      Radera
  6. Du verkar ha tänk på det mesta, men en sak till kan jag rekommendera som jag själv hade användning för när jag var på BB för tre månader sen: torrschampo! Perfekt när man inte hade tid och ork för så mycket piffande.

    Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!

      Torrschampo var ingen dum idé! Mitt hår blir dock sällan fett, så får jag bara till en hårtvätt klarar jag mig 5-6 dygn.

      Radera
  7. Oj vad snabbt det går Kerstin, känns som om det var nyss du delade med dig om att du var gravid. Jag hoppas du får gå igenom en behaglig födning (?) och att ditt barn föds friskt. Jag håller med dig om att necessären ger en trygghet haha .. man kan aldrig vara för säker. Lycka till fina du!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du!

      Ja snabbt går det! Jag väntad ju ändå tills jag var halvvägs... Tack för lyckönskningar, de kan aldrig bli för många :)

      Radera
  8. Jag tycker att det ser bra ut! Jag hade också med mig ganska mycket saker och tyckte att det var härligt att fräscha upp mig ordentligt dagen efter förlossningen. Dock tyckte nog personalen att vi hade lite väl mycket packning med oss ;-) Fotkrämen var viktigast, Andreas fick smörja mina fossingar med jämna mellanrum!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag ska genast berätta om din käre makes gärning och hoppas att den smittar av sig på min :) Det låter skönt!

      Mycket packning är my middle name, så vi får se vad personalen tycker om oss ;)

      Radera
  9. Liiiiite overkill, men det spelar väl ingen roll? Själv var jag hemma efter 8 timmar med yngsta barnet så då packade jag ingenting. ;)
    Tofflor, egen pyjamas, bindor, hårborste och läppgojs var väl viktigast för mig. Minns knappt - det var ju 20 år sedan första ungen kom. :)
    Lycka till och VI VILL HA RAPPORT när underverket väl är här. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Wow! 8 timmar! Jag gruvar ju mig för en 48-timmarförslossnning, minst! Men det är ju ofta lite annorlunda m första :)

      Pyjamas, bindor o sånt finns med. Bra tips med hårborsten, den glömmer jag allt för ofta!

      Tack! Rapport kommer så småningom!

      Radera
    2. Alltså, jag var hemma 8 timmar EFTER förlossningen. Som tog 5 timmar på BB. Första ungen kom 10 minuter efter inskrivning... Man ska snacka med mig om man vill ha snälla förlossningshistorier. Var bara sonen som ställde till besvär eftersom han ville komma med pannan först. Där blev det sugklocka. Men bara man har bra personal och bra stöd så går det fina fisken. :)

      Radera
  10. BB-krämen måste ju absolut vara med!!! Jag tycker att det här var väldigt intressant. Pixiwoo-Nic gjorde ett liknande inlägg innan hon skulle få Harry. Åh ena sidan kan det vara pretentiöst att ha med smink, å andra sidan som du säger, kan ju faktiskt va så att man blir kvar ett tag och kommer folk och hälsar på en är det kanske kul att känna sig snygg. Eller så bryr man sig inte alls. Det vore kul med att uppföljning på det här inlägget. Du vet, vad var bra att ha, vad kvittade. Och känns det tryggt att ha med grejerna tycker jag absolut att du ska ha dem!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst måste den!

      Tack för Pixivoo-tips, det måste jag kolla in!

      Uppföljning utlovas! Jag tycker också att det ska det ska bli väldigt intressant att se hur mycket man är sig själv, eller om man plötsligt inte alls bryr sig, eller (ve och fasa!) om man blir helt att ur spel så man inte kan trots att man vill...

      Radera
  11. riktigt bra packning där, du har fått med massa must haves :) håller också på att fundera vad som ska tas med den stora dagen, hellre för mycket än för lite. kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas det! Det är minsann inte helt lätt :)

      Radera
  12. Som de andra skrivit, det är way too much egentligen, men får det plats så...

    Tänk på att det du har med ska ha så lite doft som möjligt, bebisen ska känna din egen doft för det är den som den har känt i magen.

    Något icke skönhetsrelaterat som kan vara bra är faktiskt egen musik, speciellt om det drar ut på tiden, det är inte alltid det är något bra på radion.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att det får plats :) Jag har försökt ta hänsyn till doftanadet, framförallt i sådant som "sitter kvar", tex kroppslotion och hårjox. Clinique och IsaDora är himla pålitliga också på det parfymfria planet.

      Musik är ingen dum idé! Jag har delegerat det till maken :)

      Radera
  13. Tillåt mig att MUHAHAHAHAHAHAHA.

    Ta du tandkräm, ansiktsvatten, hårschampoo och duschkräm och du har ändå antagligen packat mer än du kommer använda.

    SvaraRadera
  14. Tillåt mig att MUHAHAHAHAHAHAHA.

    Ta du tandkräm, ansiktsvatten, hårschampoo och duschkräm och du har ändå antagligen packat mer än du kommer använda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Neeeeeej! *håller för öronen och nynnar lite* ;)

      Radera
  15. Min BB-väska för lillan såg ungefär likadan ut, och även om jag kanske inte använde allt så kändes det skönt att få packa med det.

    Det jag känner i efterhand att jag saknade var en olja som vi kunde ha när karln fick massera svanken för det kunde bli lite torrt ibland, för massera fick han göra hela tiden. Intimtvålen åker med denna gången för den saknade jag också, smart med servetter.

    Jag tar inte med smink denna gången, förutom en liten mascara bara utifall. På vårat BB har de besöksförbud för alla utom familjen och det gillar jag skarpt. Lugn och ro är det bästa som finns när man är nyförlöst. Besök får man nog av när man kommer hem.. =)

    Lycka till nu! Får vi se hur nära i tid vi hamnar. Hade ordentliga förvärkar redan i natt och det är ju för sjutton 5 veckor kvar för mig.. hmm...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter ju lovande!

      Besök tänkte jag nog inte heller att vi ska ha, lugn och ro ftw!

      Och tackdetsamma! Vi får se vem som hinner först :)

      Radera
  16. Håller med Kajalpennan! Jag hade packat med mig hur mycket som helst och va knappt att jag kom ihåg att borsta håret, och jag stannade på vårdhotellet i 4 dagar:-p Men packa med dig så du känner dig trygg, utifall att du känner att du har tid lr orkar/vill fixa till så har du ju mer än tillräkligt:-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att tex duscha och smörja mig är inte ens fix för mig, det är en nödvändgihet, som tandbrstning ungefär :) Jag hoppas på det bästa, helt enkelt ;)

      Radera
  17. "Better to bring it and not need it than not bring it and need it"... ;)

    SvaraRadera
  18. Har precis hittat till din blogg (via twitter) och nu måste jag nog uppdatera mitt nagellacksförråd när jag ser dina bilder :-)

    Jag kan bara hålla med om att necessären är bland det viktigaste att packa. Trollar gärna med puder och concealer och jag skulle aldrig skippa min hudvård.

    Däremot med tanke på hur mycket du kommer att gosa med bebisen kan det vara bra att ha så lite smink som möjligt :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul! Man kan aldrig ha för många lack ;)

      Hrm, concealer och puder kan vara en bra idé, det har du rätt i!

      Ja, smink är egentligen inte så högprioriterat, det är mest för säkerhets skull :)

      Radera
  19. haha vad söt du är, men du, du kommer strunta helt i naglar och make-up, jag lovar! på bb behövs duscgel, lotion, ansikts/ögoncreme och ett läpsyl, typ! kram :)

    SvaraRadera
  20. skulle förresten vilja tipsa om några saker (om du inte redan tänkt det), färga fransar/bryn så känner du dig automatiskt fräschare när det är dags och du inte har tid för smink, fixa fötterna (fila/klipp naglar) så de är i form, då slipper du bry dig i sånt på ett tag sen ;)peela ansikte o kropp osv. ha de som rutin att ha sånt i schack nu tiden innan så är du ready steady go hehe ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tips! Precis så tänker jag :) Jag är peelad och fin hela tiden, har gel-lack på tårna och har redan färgat fransar och bryn. Great minds think alike ;)

      Radera
  21. Läppcerat är JÄTTEVIKTIG då man blir jättetorr om läpparna vid inandning av lustgas! Glöm inte amningsinlägg heller och så varma sockor, även om man ligger där, svettas och krystar, fryser man så förbaskatt om fötterna ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske bäst med ett extra läppcerat då också!

      Inläggen är med, men sockarna är inte med än. Tack!

      Radera
  22. Jag tror inte att du kommer använda hälften av grejerna men tycker du kan ta med rubbet ändå. :-)

    SvaraRadera