torsdag 16 augusti 2012

Recension: Clinique Age Defense BB Cream SPF 30

Jag har skrivit både en och två gånger om Cliniques variant av den populära BB-krämen, Age Defense BB Cream SPF 30 och nu är det recensionsdags! Den uppmärksamme har säkert redan kunnat sluta sig till att jag gillar den, eftersom jag slagit till på en fullstor tub.Vi börjar med lite produktinformation. Jag citerar min egen infotext:
Clinique utlovar att nya Age Defense BB Cream SPF 30 ska förebygga synliga ålderstecken, skydda mot skadlig UVA- och UVB-strålning och miljömässiga faktorer samtidigt som den täcker precis det man vill dölja. Den ska också minska fina linjer och rynkor synligt med hjälp av "en unik sammansättning av optisk teknik" samtidigt som huden mjukas upp, återfuktas och får ett ungdomligare utseende. Krämen ska också bevara hudens fuktbalans och matta ner blanka områden så att huden, med eller utan foundation, håller samma fina lyster hela dagen. 
Enligt informationen ska Age Defense BB Cream SPF 30 passa alla hudtyper, även känslig hy. Den kommer i tre nyanser (jag är sjukt nyfiken på dem!) och används direkt över dagkräm eller som en primer. Solfiltren i krämen är inkapslade så att de inte tränger in i huden och irriterar. Det låter också bra tycker jag, eftersom solfilter kan vara lite svåra ibland för känslig hud.

Precis som det mesta från just Clinique är Age Defense BB Cream SPF 30 allergitestad, 100 procent oparfymerad, oljefri och icke-portilltäppande.
Vad tycker jag då om krämen, utöver att jag redan avslöjat att jag gillar den? Jag tycker att den har lite högre täckning än de flesta andra BB-varianter jag testat. Själv gillar jag ju lite skirare täckning, men det blir bra ändå eftersom jag ofta blandar min BB med en gnutta solkräm eller dagkräm. Många BB-varainter utger sig från att ersätt både smink och fuktkräm, det funkar sällan helt för mig. Cliniques Age Defense BB Cream SPF 30 är tänkt att användas över annan kräm. Jag kommer säkert att göra så när vädret blir kallare, men nu på sommaren fungerar den alltså bäst för sig själv med lite annan kräm i. Skönt med bara ett lager i ansiktet!
 
En svag punkt hos Age Defense BB Cream SPF 30 är, är iallafall för min det, nyansutbudet. Precis när krämen lanserades såg till till min besvikelse att den ljusaste (01) var alldeles för rosa för att någonsin passa mig och att den varmare 02:an var för mörk. Som tur är dök sommaren upp och löste problemet. Nu tror jag att 02 som jag har köpt kommer att passa ett bra tag in på hösten.
 
Gällande hur krämen uppför sig på huden blir betyget gott. Den lever upp till sitt löfte att ge lite lyster och en hel del fukt samtidigt som den mattar ner blanka partier. Jag har inte heller märkt några tilltäppta porer eller reagerat på solfilterna. Huden blir helt enkelt jämn och trevlig utan att vare sig bli blank eller strama, vilket är precis vad jag söker. Jag har hittat en ny favorit! Solskyddet känns också stabilt, SPF 30 är perfekt till mig tycker jag och jag har inte bränt mig när jag använt krämen även om jag varit i solen en stor del av dagen.
 
Clinique Age Defense BB Cream SPF 30 kostar 305 kr hos Kicks. I mitt tidigare infoinlägg hade jag skrivit 245 kr, undrar om jag fått det om bakfoten? 305 kr för 40 ml är kanske inget fynd, även om det inte är tokdyrt, och eftersom den lever upp till löftena så väl är jag nöjd ändå:
 Betyg: 5 av 5
När tid och fototillfälle bjuds ska jag försöka sammanställa lite färgprover, betyg och priser på de olika BB-krämer jag testat hittills. Vad säger ni, kan det vara av intresse?

8 kommentarer:

 1. Det låter bra med färgprover! Krämen låter väldigt intressant, och jag är nyfiken på den, men jag har ännu inte provat. Det där med att man kan ha den utan något under låter mycket bra! Jag blir så glansig, så helst inte för många krämer ovanpå varandra för min del heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Knata iväg till närmsta Clinique-disk och utkräv en liten prov! Hoppas att den passar dig också!

   Radera
 2. Låter bra. Den kanske man skulle testa. Var inte speciellt imponerad av Garniers BB cream.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att testa fler varianter än Garniers rekommenderas! Den är lite för kladdig, lite för grå och ffa för parfymerad, tycker jag. Cliniques, Too Faceds och Estée Lauders är bättre!

   Radera
 3. Det låter jätteintressant!
  Jag står i valet o kvalet att köpa en bb-cream. Är sugen på Estée Lauders men har inte bestämt mig ännu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testa båda! Jag gillar Cliniques unset mer, men det är ju väldigt individuellt vad som passar :)

   Radera
 4. Har fortfarande inte kommit mig för att köpa någon, men visst lockar just Clinques. Och när du säger "alldeles för rosa" känner jag att den kommer passa mig utmärkt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha, så är det ju, man är så olika i färgen :)

   Radera