torsdag 23 augusti 2012

Recension: Rapsodine Ekoraps Body Oil

Kommer ni ihåg kroppsoljan från Rapsodine Ekoraps som landande hos mig för testning i våras? Nu är det dags för omdöme! Vi börjar med klipp från mitt infoinlägg:
Ekoraps Body Oil (299kr för 100ml) består till 99,5 % av ekologisk och/eller ekocertifierad kallpressad rapsoljoa och havtornsolja. Den ska återfukta och mjukgöra huden på djupet och skydda den. Allra bäst blir resultatet om man, likt med andra kroppsoljor, smörjer in sig när man är nyduschad och fuktig, men den funkar även på torr hud. Ekoraps Body Oil kan också användas som hårinpackning.
Oljan är kanonbra på att återfukta och mjukgöra, precis som utlovat. Den är aningens kladdigare och lite svårare att stryka ut än andra oljor jag provat, men de kladdiga känslan försvinner snabbt. Att sätta ett rättvist betyg känns svårt. Den tunga, oprkatiska glasflaskan och priset drar ner betyget, samtidigt som den korta innehållsförteckningen och behagliga (nästintill doftfria) doften höjer betyget. 
Betyg: 3,5 av 5
Jag kan tänka mig att jag just på grund av de två sistnämnda fördelarna kommer att sträcka mig oftare efter flaskan när Pyret i magen tittat ut och jag kanske vill vara extra försiktig. Den lille hundvalpen är också förtjust i oljan (i att slicka mina inoljade ben, alltså) och då känns det också bra att veta att han i får i sig några farligheter!
 
Om sockerskrubben från samma märke som jag gillade mycket kan ni läsa här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar