söndag 26 augusti 2012

Oljefyndigheter

Idag plockar jag fram ett halvfärdigt inlägg ur arkivet. En av årets stora trender är oljor till såväl kroppen som knoppen. Jag har hakat på och är frälst. Faktum är att samlingen redan är större än vid fototillfället, och önskelistan växer stadigt. På bilden ovan ser ni:
  • Superserumet Drops of Youth från The Body Shop är kanske inte riktigt en olja, men det är inte långt ifrån!
  • Honey Bronze Shimmering Dry Oil från är grym. Grym! Färgprover finns här. Jag annänder den till både kropp och kalufs.
  • Premium Beauty Intensiv Recovery Oil  från Lumene är en rysligt trevlig ansiktsolja. Jag behöver den inte riktigt på sommaren, men ser fram emot att plocka fram den igen till hösten.
  • The Body Shops nyhet Beautifying Oils. Prisvärda oljor för hår, kropp och ansikte i bra och praktiska plastflaskor.
  • Hypade Maroccanoil har jag fått i julkklapp av syskonen. Jag har testkört ett tag, men är kluven. Hälften av gångerna älskar jag den, hälften av gångerna känner jag mig tveksam. Kanske blir det ändå ett fullstort exemplar framöver.
Häromdagen recenserade jag även ett trevligt ekologiskt alternativ från Rapsodine, nämligen Ekoraps Body Oil. I samlingen finns också en lyxig godbit från Biotherm som jag smörjer in magen med två gånger om dagen. Den luktar riktigt gott och verkar hittills göra sitt jobb bra.

Inom kort är jag sugen på att slå till på en gammal hederlig mandelolja från Apoteket och en lyxig magvariant från Estelle & Thild. Det gäller ju att undersöka marknaden ordentligt!

Nu är jag nyfiken på vad ni tycker om trenden. Använder ni oljor? Vilka? Och till vad?

18 kommentarer:

  1. Jag använder väldigt mycket oljor, för min del är det naturligt alltid vegetabiliska och gärna ekologiska oljor. Mandelolja, avokadolja är mina favoriter.

    Ett tips är att det för gravida har både Alqvimia och Weleda (det finns säkert fler) helt naturliga kropps oljor som motverka hudbristningar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns INGA oljor som motverkar bristningar, de är enbart genetiskt betingande, INGET annat... tyvärr! Men tro kan ju försätta berg ;-)

      Radera
    2. Exempelvis vetegroddolja minska risken för hudbristningar. Vet att många är nöjda med Weledas Stretch mark massage oil och Alqvimias Body Strech Stopper.
      http://www.weleda.se/hudvard/graviditet-och-amning/graviditet/stretch-mark-massage-oil/
      En smidig, elastisk och mjuk hud minskar risken för bristningar.

      Radera
    3. Tack för tips! Dock håller jag med Linda om att det inte finns något som enligt objektiva studier minskar bristningar, klåda, däremot kan man bekämpa. Dessutom känns det ju lyxigt och mysigt. Och hoppet är ju det sista som överger. Här tänker jag särskilt på weledas olja till mellangården... (eller mellemkødet som det heter på danska, mkt roligt ord!)

      Avokadoolja låter också spännande, det kanske kan vara något för håret...

      Radera
  2. OM jag använder oljor. Ungefär jämt och hela tiden. :)
    Testar Rapsodine, men är inte helt förtjust i doften. Mandelolja från en butik med orientaliska livsmedel är bästa massageoljan sedan flera år.
    Till håret använder jag Maroccanoil i båda varianterna och älskar dem, eller Schwartzkops hårolja eller en raritet från Eufora som man kan ha till ungefär allt. Eufora finns tyvärr inte i Sverige än, men min svägerska hade med sig en flaska hem till mig senaste gången hon for till England. Hennes svägerska i sin tur råkar ha agenturen för Eufora i UK, så jag hoppas hon sprider den till Sverige snart. Fantastiska aloebaserade hår- och kroppsprodukter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj så många spännande tips! Tack :)

      Radera
  3. Jag har precis lämnat bort min tester på Moroccanoil till min brors flickvän som var i större behov än jag.. Och det gav mig även en anledning att köpa en fullstor när pengarna trillar in... =)

    SvaraRadera
  4. Varning då! Jag har shea-oljan från BS. Älskade den från början... men en dag när jag tvättat kläder så kände jag en konstig lukt från vissa kläder... Inte direkt äcklig, men lite konstig. Kan inte beskriva den!! Trodde det var nåt skit i maskinen, men icke...
    Fattade inte vad det var.. fortsatte smörja in mig efter duschen... en dag hade jag en svart kofta på mig, som jag senare skulle lägga i tvätten.. Då kände jag denna mysko doft.. Det är oljan som gör att kläder luktar mysko om de kommer i kontakt med den.. Jag smörjer ju in så att den går in i huden, och där luktar den gott.. Men det man har på sig sen, kommer att lukta jättemysko. Nästan lite instängt.. och det går inte bort i tvätten... 4-5 plagg är sabbade :-( Vet inte om jag ska maila Bodyshop eller vad..vad tycker ni andra?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter ju helmysko! Jag tycker du ska gå tillbaka och fråga i butiken. TBS har alltid varit schyssta när jag stött på sådana problem.

      Jag har dock inte märkt några problem med denna Shea-oljan. Har dessutom för mig att både min mamma och syrran har samma, och de har inte heller märkt ngt vad jag vet. Hoppas att du får rätt på problemet!

      Radera
  5. Jag köpte Moroccan oil för ett halvår sedan och tyckte att den var helt ok. När jag insåg att den innehåller mer silikoner än vad den innehåller arganolja gav jag dock bort den till min mamma :P

    Det tvistas en del om det här med silikoner, en del säger att silikoner är bra och andra inte. Jag tillhör dom som inte riktigt kan bestämma mig, men undviker dom. (Bytte schampo och balsam för ett tag sen och googlade sulfater, silikoner och massa annat som en galning, får lite random dille på kemikalier ibland :P)

    Nog babblande, det jag ville komma till är att jag tycker det är tråkigt att lägga så mycket pengar på en "utspädd" produkt. Du kanske redan kikat på något som denna tidigare, men om inte så tipsar jag gärna om en ekologisk och helt ren arganolja, den är dryg och man får mer av "the real deal" för pengarna :)

    http://www.naturesbeauty.se/oljor/42-arganolja-ekologisk-100-ml.html

    Jättefin blogg du har btw :) Ha en trevlig söndagskväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för länk och beröm och tips! Jag har också svårt att bestämma mig angående silikoner och andra kemikalier. Det är nog så att jag inte känner mig kompetent att bedöm, helt enkelt. Men utspätt vill man ju inte ha, det har du ju rätt i :) Jag ska genast spana in din länk!

      Radera
  6. Oljor FTW! Tvättar bort sminket med olja, skrubbar mej ibland med oljebaserad skrubb, har även provat ett par ansiktsoljor, just nu är det variant från Rosenserien som doftar underbart!

    Min hy gillar dock oljor bäst på vintern (utom som tvätt, det kör jag året runt). Duschar kroppen gör jag uteslutande i olja, ibland när jag är riktigt torr har jag testat att smörja in mej också. Är jättesugen på TBS kroppsoljor, men blir lite tveksam nu när jag läser vad Linda skriver här ovanför.

    Det är väl egentligen håret som slipper undan oljor, har visserligen ett "oljeserum" från Waterclouds, men det innehåller mest silikoner ser det ut som.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oljebaserad skrubb är gudomligt! Jag kör också i princip uteslutande oljor i duschen, blir för torr av allt annat.Till ansiktet är jag också mest oljefanatiker på vintern, då är det verkligen oslagbart!

      Jag har inte märkt några problem med TBS-oljan, du får sniffa lite och fundera :)

      Radera
  7. Serumet från TBS är jag sugen på, dock tycker jag det är lite för dyrt och så har jag så många andra serum just nu. Måste recensera Rapsodine-oljan snart juhu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Serumet är bra att passa på med när man har halva priset i klubbrabatt eller så, annars är det lite dyrt, det håller jag med om!

      Radera
  8. Jag använder nog mest nagelolja (nail food) och ren argan eller mandelolja till håret, dessa används varje dag!=)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nagelojla använder jag också, det hade jag helt glömt här :)

      Radera