torsdag 11 mars 2010

Krämskuggor en masse

Finns det något speciellt i sminkväg ni samlar på er extra mycket? Inte så ospecifikt som "nagellack" eller "ögonskuggor", utan mer precist, så som gröna flakelack eller svara krämskuggor.


En av de kategorier jag verkar samla på är beigeskimrande kräm- och stiftskuggor i snarlika nyanser. Eftersom jag redan har så många sådana hemma slog jag inte till på GOSH Love that beige vid första tillfället, utan först senare. När jag väl började använda skuggan (som jag gillar mycket!) såg jag dock att den inte alls var på pricken lik resten av samlingen. Här har jag swatchat alla, i samma ordning som på produktbilden ovan:


Översta raden från vänster: GOSH Love that beige, Color Definers från Maybelline i Satin dragée, Sweet bronze och Secret peach, L'Oréal Color Resist Cream Eyeshadow i Crystal Beige och UDPP Sin.

Undre raden: Lancôme Color dose i Sable Trinidad, Stila Smudge Pot Kitten, Clinique Touch tint for eyes i Natural Suede (matt) och Waterproof Cream Eye Shadow från IsaDora i färgerna 60 Pale Rose och 61 Pink Apricot.


Trots att färgerna är ganska lika varandra allihop, så är det faktiskt ingen som är samma. Jag behöver dem alla! GOSH-skuggan är ännu inte testad som bas, men jag vet att många gillar att använda den till just det. Maybellinestiften, Kitten, IsaDoraskuggorna och Sin (förstås!) fungerar alla utmärkt som skuggbaser.


Det nya stiftet från GOSH ligger bra till bland favoriterna. Kitten är nog allra finast, men förpackningen är inte lika praktisk. Kvalitetsmässigt står sig budgetvarianterna riktigt bra. Den från Lancôme är faktiskt den som sitter sämst på plats... Vilket gillar ni bäst? (Av dem som syns här eller i er egen samling.)

Fråga gärna om det är någon av skuggorna ni vill veta mer om!

16 kommentarer:

 1. Alla är väldigt fina och användbara så jag kan förstå att du gillar att samla på dem. Själv vet jag inte om jag har någon speciell samlar-sak, kanske röda läppstift som tyvärr inte kommer till användning så ofta som jag skulle vilja. :)

  SvaraRadera
 2. Tina: Röd läppstift låter inte dumt alls att samla på =) Men jag håller med, man använder inte så ofta som man skulle vilja!

  SvaraRadera
 3. Hmm, nu kommer jag var liiite grann ironisk: Vilken enorm skillnad det är på de här skuggorna;0) Jag är själv ingen fan av skuggor i beige använder dem bara som bas.

  Jag samlar på mig och dras till allt som är grönt. Gröna lack, gröna skuggor, gröna kajalpennor. Hade det funnits grönt rouge eller läppstift så hade jag säkert haft det också.

  SvaraRadera
 4. Hmm ja det är klart. Rouge! och gröna lack och skuggor. Känns som om jag smalar lite på allt möjligt faktsikt, typ concealers och mineralfoundations kvalar nog med in. Har också en del krämskuggor i beige men är inte i klass med dig:) Love that beige är mkt snyggare än Color Definer på! den kan man ju bara kladda på, gör man det med color definer får man ju läbbig krokodilhud...

  SvaraRadera
 5. SminkJante: Jo, det är skillnad =) Om än minimal... Grönt är ju fantastiskt att samla på! Jag har också en hyfsad samling av just gröna kajaler.

  Emma P: Jag hade rouge hos dig på känn =) Jag samlar nog också på fler saker, får kanske bli en serie här! Jag håller faktiskt med om krokodilhuden, GOSH är mycket bättre!

  SvaraRadera
 6. Haha, jag är precis likadan som du, letar alltid efter den perfekta beige-skimriga skuggan. Jag älskar dem! Man har aldrig för många och aldrig den rätta nyansen eller den som är tillräckligt skimrig. Beige funkar ju för alla - ljus, mörk eller rödhårig.

  SvaraRadera
 7. Här var det sminknörderi på hög nivå. ;) Själv tenderar jag att samla på mig lila ögonskuggor.

  SvaraRadera
 8. Ninni: Kul att höra! Jag instämmer om beige, det är aldrig fel =)

  Kajsa Kavat: =) Lila skuggor låter som väldigt trevliga samlarobjekt!

  SvaraRadera
 9. Hihi de va många av samma men ack så använbara! Här hägrar röda läppstift!

  SvaraRadera
 10. Åh, ljusa krämskuggor.. Ser ut som ett himmelrike av gunk <3 Jag har alldeles för få krämskuggor.. skulle verkligen vilja ha fler.

  Hm, något jag samlar på i sminkväg.. det blir nog lösfrallor eller röda läppstift misstänker jag.. har många svarta eyeliners också..

  SvaraRadera
 11. Linda: Ja =) Mm, rött är fint!

  Marybeth: Ah, himmelrike av gunk, det gillar jag!
  I din "samlarmani" låter det som att du har många fina partysminkningar på lager =)

  SvaraRadera
 12. Shiet... Inte lite beiga krämisar! Wow!

  Nja, jag är pigmentsamlare men sprider mina gracer mellan de flesta färger. Har nog ingen färg eller produkt som tokdominerar.

  SvaraRadera
 13. Sminkan: =) Men du har å andra sidan väldigt många olika pigment =)

  SvaraRadera
 14. Fröken Frodig15 mars 2010 21:10

  Cliniquen var fin, jag är inte så mycket för skimmer, eller beige.

  Mörka glitterlack finns det många av i Casa Frodig... många väldigt snarlika. Mörka lack med lila, svart eller grå bas gillar jag. Och lila ögonskuggor.

  Läppstift överlack används sällan här, men ändå dräller det av dom i lådorna! Röd/rosa bäriga färger, som jag tycker är för mörka på. Och det längtas ständigt efter nya :)

  SvaraRadera
 15. Fröken Frodig16 mars 2010 21:00

  Läppstift överlaG menar jag förstås!

  SvaraRadera
 16. Fröken Frodig: Mörka glitterlack låter inte dumt! Som det är med läppstift för dig, är det lite med foundations för mig =)(men inte röd/rosa då...)

  SvaraRadera