onsdag 31 augusti 2016

Recension: KICKS Ready, Set, Glow ansiktsvård

I våras fick jag ett trevligt miniset med nya ansiktsvård från KICKS. Under semestern har jag nu hårdtestat deras nya Vitamin C-serie med namnet Ready, Set, Glow!. Jag fick Starter Kit (129 kr) som innehåller:
Ready, Set, Glow! Vitamin C Face Tonic (50 ml) som ska återställa fuktbalansen samtidigt som den lätt exfolierar huden för ny fräschör och lyster. Utöver c-vitamin innehåller den extrakt från jasmin och passionsfrukt som verkar utjämnande och lugnande.  
Ansiktsvattnet var bra och väldigt uppfriskande. Doften är klassisk c-vitaminig, men mild och god.  En stor flaska på 200 ml kostar 99 kr. Jag blir rysligt nyfiken på Peeling Pads från samma serie (129 kr, 50 st).
Ready, Set, Glow! Vitamin C Day Fluid SPF 25 (20 ml) är en lätt dagkräm med SPF 25 och skyddar huden från yttre påfrestningar. C-vitamin och rikligt med fukt lovar lyster och fräschör. 
Detta var en dagkräm i min smak, bra med SPF 25. Krämen är aningens rinnig och lätt, men känns rikare än man tror på huden. Jag har inte känt mig torr och stram en enda dag. Både konsistens och doft har en liten "solkrämshint", men inget som stör nämnvärt. Fungerar bra med smink. Jag kan verkligen tänka mig att införskaffa fullstor pump(yay!)-flaska av denna (50 ml, 229 kr)
Så till nattkrämen! Ready, Set, Glow! Vitamin C Night Sleep Mask (20 ml i minikittet, 229 kr för 50 ml fullstor) är en nattmask, alltså en ansiktsmask att sova med. Sådana är helt klart på modet just nu och jag tycker det är himla smidigt. Denna ska ge mycket fukt och har en lätt peelande effekt för ny lyster. 
Även nattmasken känns inledningsvis lite tunn, men visar sig räcka bra för mig på natten fuktmässigt. Jag tycker att effekten känns lite uppstramande, och gillar den. Den milda peelingen ger absolut den utlovade lystern tycker jag. Till vintern tror jag dock att jag skulle behöva komplettera med ett serum. Vågar man hoppas på ett nattserum eller en rikare nattkräm i Ready, Set, Glow!-serien framöver, måntro?
Ready, Set, Glow! Vitamin C Antipuff Eye Cream (5 ml) lovar att reducera mörka ringar och dämpa svullnader under ögonen. Innehåller peptider, c-vitamin och hyaluronsyra som även ska minska fina linjer. Detta känns som en enkel men bra ögonkräm. Den känns klassiskt c-vitminig och ljusar upp precis som utlovat. En bra allround-ögonkräm. Plus för pumpflaska i fullstorlek (15 ml, 169 kr) och tub i minikittet, tummen upp för det!

I serien, men inte i minikittet, ingår även återfuktande lystersereumet Good Morning Serum (30 ml, 199 kr). Om det är lika bra som resten av serien tror jag det kan vara en riktigt hit. Ready, Set, Glow!-serien är nog det första jag testar av KICKS egna ansiktsvård, och jag är väldigt imponerad. Bra och prisvärt med smidiga hygieniska förpackningar. Stort plus i kanten för miniseten som finns att köpa. Jag blir direkt sugen på att prova fler!

4 kommentarer:

 1. Jag skaffade det där minikitet, älskade det och har köpt fullstorlek av tonern och dagkrämen - än så länge. Kompletterar upp med fuktserum då och då. Älskar att förpackningarna är så hygieniska. Jag älskar tuber och pumpflaskor! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. SAmma här, så himla bra! Jag tror att KICKS lyssnat på oss kunder.

   Radera
 2. Jag köpte ju också minikitet och var lite kritisk i våras. Nattmasken tyckte jag var hemsk. Det tycker jag inte nu. Funderade faktiskt ett tag på att köpa den i fullstorlek, men nu stundar kallare tider, och då måste jag ha nåt fetare över den. Till det ordinariepriset tycker jag inte det är värt att köpa när jag måste ha nåt ovanpå. Ansiktsvattnet har jag däremot köpt i fullstorlek! Dessutom har jag köpt ansiktsmasken, gillar! Och precis som du är jag nyfiken på serum och pads!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lutar starkt åt att skaffa både serum och pads här :)

   Radera