måndag 22 augusti 2016

Nya ansiktsmasker från The Body Shop

Hela fem stycken nya ansiktsmasker från The Body Shop lanseras imorgon och de har landat hos mig för påseende. Inspirationen kommer från så kallade superfoods och de ska enligt pressinfon vara mums för huden. Maskerna består av 100 % vegetariska ingredienser (tre av maskerna är till och med helt veganska) och är formulerade utan parabener, paraffiner, silikoner eller mineraloljor, men med inspiration och ingredienser från hela världen.

För lyster ska man satsa på Chinese Ginseng & Rice Clarifying Polishing Mask (
75 ml, 195 kr). Den lovar intensiv vård och att mota bort glåmighet och ojämnheter. Friskare lyster, jämnare yta och mindre intryck av porer utlovas direkt. Ur innehållet:
 • Ginsengextrakt från Kina, känt för sina åtstramande och uppfriskande egenskaper för huden.
 • Risextrakt från Kina, traditionellt använt för att fuktighetsbevara huden och ge den lyster.
 • Community Trade-producerad ekologisk sesamfröolja från Nicaragua med höga halter av olje- och linolsyra mjukgör huden.
För snabb omladdning från stress och trötthet till ny energi rekommenderas Amazonian Acai Energising Radiance Mask
 (75 ml, 195 kr
). Uppfriskad hud med lyster och jämnare yta utlovas.
 • Acaibärsextrakt från Brasilien med höga halter av antioxidanter och vitamin C för att friska upp.
 • Guaranaextrakt från Brasilien, känd för sina uppfriskande egenskaper tack vare hög koncentration av koffein.
 • Community Trade-producerad ekologisk babassuolja från Brasilien är en effektiv nötolja som är bra på att mjukgöra, vårda och friska upp huden.
Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask
 (75 ml, 195 kr
) är en detox-mask som ska ta bort orenheter och ge en fräsch och naturlig lyster. En pirrande lermask med inspiration från ayurvediska traditioner. Djuprengöring av porer och en jämn lyster utlovas.

 • Träkol av bambu från Himalaya djuprengör huden och tar bort överflödig olja.
 • Blad av grönt te från Japan innehåller höga halter av antioxidanter och katekiner som hjälper till att exfoliera huden.
 • Community Trade-producerad ekologisk tea tree-olja från Kenya hjälper till att ge en klarare hud.
British Rose Fresh Plumping Mask (
75 ml, 195 kr
) ska passa  hud som behöver mättas och få tillbaka fylligheten för att ta fram en "daggig lyster" igen. Låter ju onekligen frestande för en trött mamma! Ur innehållet:

 • Äkta rosenblad och essens av handplockade rosor från Storbritannien. Verkar fuktighetsbevarande på huden.
 • Nyponfröolja från Chile, med höga halter av Omega 3 och 6, hjälper till att vårda huden.
 • Community Trade-producerad ekologisk aloe vera från Mexiko, känd för sina svalkande och lenande egenskaper.

Fuktighetsbevarad, silkesmjuk och smidig hud utlovas.

Vill man ha ännu mer vård och näring är det Ethiopian Honey Deep Nourishing Mask (
75 ml, 195 kr)
man ska ta till. Den ska geintensiv näring och beskrivs som en lyxigt smältande honungsmask.
 • Community Trade-producerad honung från Etiopien med höga halter av näringsämnen som fuktighetsbevarar och vårdar sliten hud.
 • Community Trade-producerad marulaolja från Namibia, en lätt, kallpressad olja, känd för att göra huden mjuk och smidig.
 • Community Trade-producerad ekologisk olivolja från Italien, rik på omega 9 som hjälper till att göra huden smidig och fuktighetsbevarad.

I pressinfon tipsas om att "multimaska", det vill säga applicera flera masker, men på olika ställen i ansiktet samtidigt. Det låter kul tycker jag! Jag har gjort det tidigare med andra masker, och det är ju inte så dumt med tanke på att man kan ha exempelvis lite torra kinder och oljigare t-zon.

Kring innehållet i dessa ambitiösa masker har det redan kommit en del kritik, bland annat om att de innehåller mycket alkohol och parfym. Jag föredrar själv oftast oparfymerat i ansiktet, men eftersom en mask sköljs av kan doft här kännas okej för mig, den kan till och med vara en del av upplevelsen. Alkohol låter ju inte bra, men det förekommer å andra sidan i en del produkter jag gillar, exempelvis mitt favoritansiktsvatten Clarifying Lotion 1 från Clinique och favoritserumet Nutriganics Drops Of Youth (också The Body Shop). Jag tänker därför testa igenom hela gänget masker med öppet sinne. Här ska maskas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar