torsdag 19 december 2013

Julklappstips till skönhetsnörden - den långa listan

Okej, bered er på ett lååångt inlägg! Jag har snokat runt lite på nätet och tänkte dela med mig av några julklappstips. Den gemensamma nämnaren är tillgängligheten, inga obskyra nätshoppar här inte, bara gamla vanliga butiker och apotek som finns lite överallt. Vi börjar hos presentmeckat The Body Shop, så många fina färdiga askar att välja mellan! 
En present till den som det är svårt att hitta på till kan vara handkräm, det passar nästan alla. Hos The Body Shop finns många fina gåvoaskar i olika prisklasser. Absinthe är en av mina favoriter, passar både dam och herr tycker jag. Det fina handvårdssättet längst upp till vänster finns i alla julens dofter och kostar 225 kr. Ett sådant är jag sugen på själv!

Längst upp till höger ser ni mina tre pepparkaksfavoriter Ginger Sparkle (som doftar mer ingefära än pepparkaka, min favvo bland juldofterna) i  en tjusig ask för 225 kr. Radience Powder (275 kr) passar också de flesta. De små skimmerkulorna känns verkligen lyxiga och är en kul present som varar länge.

Vill man ge bort handkrämer från The Body Shop kan man även passa på att köpa de små jultuberna, då stödjer man FN:s skolprojekt för att ge flickor utbildning (just nu hittar jag inte exakta infon, men är hyfsat säker, TBS brukar stödja bra projekt!).
IDUN Minerals starkikt från Apoteket (499). Så många bra grejer till ett bra pris (minifoundation, 4,8 g, 1 minibronzer, 3,8 g, 1 kabukibrush, 1 bronzer brush och fullstor Silfr Maskara. Välj mellan 3 hudtoner Freja (ljus), Disa (ljus/medium) och Svea (medium)). IDUNs mineralfoundation är en favorit hos mig, maskaran också och borstarna är toppen. Jag är själv spekulant på kittet, enbart för rougeborstens skull!


Precis som många andra märken har min personliga favorit Clinique också en hel del fina julaskar att välja mellan. Man kan exempelvis få tre små söta Chubby Sticks i färgerna Pudgy Peony, Two Ton Tomato och Volutuous Violet för 250 kr, tre flaskor A Different Nail Enamel i kultfärgen Black Honye och de två limited edition-färgern Strappy Sandals och Polished Amehyst för 290 kr eller en fullstor High Impact Mascara (min favvo!) med en himla bra kajal och ögonserum i miniformat (saknar dessvärre prisuppgift här ser jag nu, men det brukar vara en bra deal.) På Åhléns City-varuhusen finns även en stor ögonask med bland annat en lila skuggpalett. Fin, men den står jag över i år, jag hade föredragit andra nyanser.

Apotek Hjärtat har en hel del roliga julklappskitt, bland annat fyra nagellack (229 kr) eller en skuggpalett från no7 (199 kr) och rouge+borste+läppglans från Apolosophy (179 kr). Det sistnämnda är jag själv sugen på då jag är väldigt nyfiken på rougeborsten!

Hos Kicks (eller Åhléns för den delen) finns det ju HUR mycket som helst att välja mellan. Tre tips från mig är Depends GelLack-kit (läs min recension här) som är på kampanj för endast 399 pix (bra pris!), Lumenes CC-serie till rabatterade priser (jag är själv mycket nyfiken på CC-krämen) och Lancômes Hypnôse Star Mascara (320 kr, recension här) med småprover till. Maskarakit till jul är toppen, maskaror bör alltid köpas så enligt min mening!

Sist men inte minst: Ibland är välgörenhet den bästa presenten. Exempelvis kan man stödja UNICEF genom Apotek Hjärtat här. Nu undrar jag nyfiket: Vad ger ni bort i år? Vad önskar ni er själva? Vad jag ger bort kan jag inte riktigt visa här, då blir det ju inte hemligt längre. Vad jag önskar? Tja, mest sömn kanske? Och familjemys och kanske ett Diorläppstift eller en riktigt fin rougeborste.

3 kommentarer: