torsdag 22 november 2012

Recension: Natuvive Sea Buckthorn Vitamin C

Natuvive kom för inte så länge sedan med en ny ansiktsserie som heter Sea Buckthorn Vitamin C. Produkterna innehåller havtornsolja som innehåller mer än dubbelt så mycket C-vitamin som apelsin. Genom att serien är rik på antioxidanterna vitamin C och vitamin E skyddar den enligt pressinformationen mot yttre påverkan och stärker hudens naturliga motståndskraft. Huden ska bli intensivt återfuktad med ny spänst och lyster. Serien  är anpassad för normal eller kombinerad hudtyp. Läs mer om den här!

Jag har testat hela serien i några veckor och tänkte delge er mina åsikter nu genast. Vi börjar med dagkrämen! Sea Buckthorn Vitamin C Day Cream (50 ml, 159 kr) återfuktar bra tycker jag. Kanske räcker den inte vintern igenom, men i plisgraderna som varit har den funkat perfekt. Min hud har varken blivit blank eller torr, och jag har inte fått problem med tilltäppta porer. Den utlovade lystern märks också. Jag brukar gilla produkter med c-vitamin just därför. En bra dagkräm, helt enkelt, om man inte har något emot att den saknar solskydd. Doften är okej, men lite väl stark. Jag föredrar oparfymerat i ansiktet. Minus i kanten för att den kommer i glasburk, men plus för att burken är fin.
Betyg: 4 av 5
Sea Buckthorn Vitamin C Night Cream (50 ml, 159 kr) är också bra. Jag känner mig hyfsat återfuktad natten igenom. Kanske hade jag velat ha lite lite mer fukt. AHA-syrorna från sockerrör känns bra, även om krämen inte är så potent som exempelvis Turnaround Overnight Radiance Moisturizer från Clinique. Gillar man parfymeringen och burken är den ett bra köp!
Betyg: 3 av 5
Sea Buckthorn Vitamin C – Cleansing Mousse (150 ml, 89 kr) är en mild och effektiv rengöringsmousse med naturlig havtornsolja som avlägsnar makeup och gör huden ren. Jag gillar de flesta rengöringsmousser från apoteksmärkena, och denna är inget undantag. Den starka doften gör dock att jag kommer att välja Cliniderms Pure Renewal Cleansing Foam istället nästa gång det är dags för en ny flaska. Har man inget emot doften gör den som sagt jobbet utmärkt.
 
Betyg: 3 av 5
 
Sea Buckthorn Vitamin C Face Peel (50 ml, 79 kr) är en milt exfolierande peelingcreme med havtorn, vitamin C och ekologiska peelingkorn. Denna gillar jag! Den är lagom rivig, sånär som att den kunde haft lite fler och lite lite mindre korn. En toppenskrubb annars! Här känns doften också mildare, dessutom sköljer man ju av den snabbt.
Betyg: 4 av 5 
Har ni hunnit testa Sea Buckthorn Vitamin C än? Vad tyckte ni?

8 kommentarer:

 1. Peelingen låter jättehärlig. Har du testat Weledas havtornserie? Doftar de lika?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hrm, jag har testat handkrämen för länge sedan, men minns faktiskt inte riktigt doften. Tyvärr!

   Radera
 2. Jag är inte så förtjust i glasburkar, är för klantig för att hantera sådana. Brukar sluta med sprickor i tvättstället...=(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lite småfarligt...

   Radera
 3. har inte testat ännu, kan tycka att glasburkar är lite klumpiga

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, förpacknigarna ligger inte på pluskontot.

   Radera
 4. Jag har just börjat testa och håller med dig att allt luktar för mkt. Som persikosyoghurt i en bastu. Konstig association, jag vet, men tänk på det nästa gång du använder den och se om du håller med! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha, jag tror jag förstår hur du associerar :)

   Radera