onsdag 7 oktober 2015

Recension: bareMinerals Blemish Remedy

Nyhet från bareMinerals Blemish Remedy (6g, 395 kr) har testats av mig sedan jag kom hem från Grekland. Jag hade egentligen velat testa liiite mer innan jag delger er mina åsikter, men nyansen 07 Clearly Nude ("medium hud med gyllene underton") som jag fått är faktiskt lite för mörk även efter sommar och utlandssemester. Ni får ha den korta testperioden i bakhuvudet när ni läser! 

Blemish Remedy är mineralfoundation som motverkar acne. Den ska vara lätt och viktlös samtidigt som den går att bygga på till medium eller full täckning.

bareMinerals lovar att den ska minimera synligheten av acne och porer samtidigt som den hjälper till att förhindra nya utbrott och förebygger förstorade porer. Den ska också lugna rodnader i huden och reducera talgproduktionen. Det sistnämnda kan verka oroande om man som jag har torrare hud, men formulan ska även vara "ej uttorkande". Innehåller aspbark och tea tree-olja för klarare och friskare hud.

Vi börjar med förpackningen! Burk med lös mineralfoundation med finmaskigt nät över. Inte dum alls! Inget spill och lagom mycket produkt kommer ut. Ska man vara petig tycker jag att förpackningar som är så stora helst ska ha både spegel och snäpplock, men man kan ju inte få allt här i världen.

Nu till mitt omdöme! Jag har inte så mycket acne i vanliga fall, men efter två veckors solsemester med mycket svett och solkräm och mindre peelande än vanligt var huden inte i toppskick. Efter två (eller är det tre?) veckor med bareMinerals Blemish Remedy tycker jag mig se en förbättring! Jag gillar finishen man får av den, även om den inte skiljer sig jättemycket från andra mineralfoundations. Kanske syns porerna lite mindre och huden blir lite mindre blank. Trots det känns den inte uttorkad. Plus i kanten för det!
Betyg: 4 av 5
Här ser ni 07 Clearly Nude, funkar ganska bra på handryggen, men lite mörk i ansiktet, iallafall om jag tar mer än ett superskirt lager. På det hela taget är jag positiv till bareMinerals Blemish Remedy. Jag är till och med ganska sugen på att skaffa mig en i rätt färg. Eller kanske det ändå blir bareMinerals pressade variant, om den finns i en färg som passar. Jag är lite lat och föredrar pressat framför löst...

2 kommentarer:

  1. Jag har använt denna av och till sedan jag fick den. Tycker den är trevlig men är tveksam till de renande egenskaperna. Behöver helt klart testa mer innan jag är redo att recensera dock.

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag hade nog också behövt lite längre testperiod.

      Radera