tisdag 12 juli 2011

Mera mineraler!


Senast jag sammanfattade mina mineraler var de bara två. Nu är de betydligt fler! Trots det har jag lite mineralkris just nu. Jag har jagat så efter den perfekta varma men superbleka vinternyansen, att jag inte har någon som passar min sommarhud. Jag är egentligen nöjd med alla jag har, men det är ändå någon liten nackdel som lurar när jag försöker välja om jag ska köpa ny färg av någon av dem jag redan testat eller prova helt nytt. Framför allt är jag ute efter en praktisk kanalje att släpa omkring på i sommar. Presentation av befintlig samling kommer under nästa bild.


Överst från vänster ser ni:
 • Clinique Superbalanced Powder Makeup spf 15 Mineral Rich Formula (370 kr/ 18 g) den är grymt bra, men lite stor och otymplig (trots att den säger sig vara motsatsen). Å andra sidan är den lätt att få tag på...
 • IsaDoras Mineral Foundation Powder (160 kr/8 g), här ser ni lighthoney 03, är superbra, även färgmässigt på sommaren. Den har dock sin traditionella mineralförpackning mot sig. Jag gillar inte ha ha löst puder yrandes i hela världen. Plus för bra pris och lättillgänglighet.
 • Almost Powder Makeup spf 15 (också Clinique, 270 kr/9 g) i nyansen fair (recension här) är kanonbra. Gillar dock Superbalanced snäppet bättre i känslan på huden. Lätt att få tag på och med en smidig förpackning med borste som faktiskt funkar.
 • Freja från Idun Minerals (349 kr/9 g) är helt klockren vinterfärgmässigt och i formulan. Förpackning är fin, men opraktisk.
 • gloPressed Base från gloMinerals i nyansen Natural fair är mycket bra, men för ljus nu. Här snackar vi bra förpackning! Priset, 439 kr, talar emot. Och att det är svårt att prova ut ny nyans.
Vilken röstar ni för? Har ni andra bra tips?

7 kommentarer:

 1. Pressad form är klart bäst om man ska ha med sig den i väskan. Jag har själv Almost Powder och GloPressed Base men för mig är också de nyanser jag har för ljusa just nu. Och jag håller med om att Glominerals är lite väl dyr. Är också svårt med nyanserna men det finns bra swatches här:
  http://accessorabloggen.blogspot.com/2010/05/glominerals-pressed-base.html

  SvaraRadera
 2. Fröken Frodig12 juli 2011 21:58

  Jag tipsar om Everyday Minerals, vet att det finns främst i lös form (och massor av nyanser+jättebra pris) men vissa nyanser finns i pressad form, har ett själv :) Förpackningarna för löspuder är ifs ganska slimmade, större än GloMinerals men betydligt smidigare än både Idun och Cliniques lösa.

  Lily Lolo gillar jag också, men det finns nog bara i lös form.

  SvaraRadera
 3. Lulillan: Tack för swatchtipsen! Den ska spanas in!

  Fröken Frodig: EM verkar superbra, de pressade där måste jag kolla in! LL verkar också bra, men de faller nog på att de är just lösa.

  SvaraRadera
 4. Själv använder jag bara lösa mineralfoundations, och då från Meow Cosmetics. Där finns både stora och små burkar och massor av nyanser att välja på. Nackdelen är ju att det inte är det smidigaste att ha med sig lösa mineraler.. Jag använde Everyday Minerals förr så om du kan hitta en bra nyans där så kan det nog vara värt det! Fast nu när jag tittade hittade jag inga pressade, fast jag tycker den siten är allmänt svårnavigerad nuförtiden.

  SvaraRadera
 5. Jag föredrar fast kaka när jag ska ha med produkten på resa. Nått botten på mitt Almost powder nu. För hemmabruk tycker jag att löst puder funkar bra, funderar på att köpa mig en Id-foundation (Bare Minerals) till hösten från Feelunique. De kostar inte mycket där och så har ju Id en matt variant nu av sin foundation och den har jag inte provat...

  SvaraRadera
 6. Roxcat: Jag får kanske ta mig tid och spana runt lite där, det låter ju verkligen som att det kan vara ngt för mig!

  Ninni: Jag också! Har inte heller testat Id:s matta, men jag är också nyfiken! Hos vanliga Id har jag dock svårt att hitta bra nyans på vintern, de är så kalla...

  SvaraRadera
 7. Jag hade också GloPressed Base i natural Fair innan. Nu kör jag på Golden Light istället, funkar bra på mig. Jag tycker det ät den perfekta vardagsfoundationen, köper min på Ebay, har för mig att jag gav strax över 200 sist, vilket kändes helt okej...

  SvaraRadera