måndag 4 juli 2011

Alp-pladder


Jag försökte ta lite bilder när jag var i Österrike förra veckan. Det gick, eh, sådär. Framför allt kan syns det inte alls hur högt och brant (och fint) det egentligen är. Och i mobilen finns bara matbilder... Hur som helst ska jag muntra upp mig själv på jobbet med lite schemalagda bilder. Allra bäst var haflingerhästarna! Vi hade turen att möta fina flockar med många föl flera gånger. Visst är de vackra?


I början av veckan var det strålande sol och varmt (solskyddsrecensioner kommer!), till och med när vi var högt ovanför snön. Sista dagen var bergen insvepta i moln, det kom lite lite snö och får och lamm fick gå och gömma sig under en sten.


Vi gick i Ötztal, i närheten av platsen där man hittade ismannen Ötzi. Man kan ta sig upp på nästan 3000 m ö h utan klätterutrustning och där är rysligt vackert. Summa summarum rekommenderas alpvandring varmt. Själva vandringen är tuffare än svenska fjällen, men stugorna är å andra sidan fullfjädrade restauranger med rinnande vatten, öl och bakverk. Perfekt!

Nu ska jag sluta semesterflumma och utlovar istället riktigt sminkbloggsinlägg med shoppingfynd senare ikväll. Vi var ju ändå bara 26 mil från Innsbruck...

10 kommentarer:

 1. Åh, gud så vackert! Träffade ni familjen von Trapp eller vad de nu heter?
  ;-)

  SvaraRadera
 2. Så vackert! Det ser ut som vykortsbilder! Man blir väldigt sugen på att åka dit. Bara trevligt med sådana bilder tycker jag!

  SvaraRadera
 3. Jösses vad vackert, och hästarna!! :D

  SvaraRadera
 4. Vad vackert det ser ut! Lyckades du undvika skoskav? ;-)

  SvaraRadera
 5. Ninni: Det kunde man precis tro att vi gjorde :) Vi träffade iallafall många alpkor, får och getter, alla med varsin pitoreska (stavas hur?) klockor runt halsen.

  Lotta: Tack snälla du, resa rekomenderas varmt :)

  Maggie: Rekommenderas varmt :)

  Josephine: De är så himla söta! Och fölpäls är väldans mjukt!

  Des: Jajemän! Trots splirrans nya kängor :)

  SvaraRadera
 6. Åh vilka vackra bilder! Och sötishästarna! Lyckliga dig som är på semester på en så vacker plats!

  SvaraRadera
 7. Jag känner mig riktigt lyckligt lottad :) Hästarna var helt underbart söta och keliga!

  SvaraRadera
 8. Fröken Frodig6 juli 2011 19:19

  Verkar som en superhärlig semester.

  SvaraRadera
 9. Fröken Frodig: Det var himla härligt :)

  SvaraRadera