tisdag 5 juli 2011

Varför började jag blogga?

Kajalpennan ställde frågan på twitter för ett tag sedan och jag är inte sen (iallafall inte i tanken)..., att haka på!

Jag hade läst bloggar ett bra tag. Det började med Ebba von Sydow och Linda Skugge, och fortsatte med Eleonor Nygårds och Käthe och så småningom hittade jag något alldeles fantastiskt, nämligen sminkbloggarna LipGlossBitch, Sminkan och Bjooti.

Smink har varit en stor passion sedan tidiga tonår, eller till och med ännu tidigare, jag fick exempelvis redan i förskoleåldern en tom Lancômepuderdosa av min moster som jag sedan vårdade ömt.

Sedan jag upptäckt ovan nämnda fantastiska sminkbloggare nöjde jag mig med att läsa om smink hos dem, flera andra och på pret-ty ett bra tag. När jag sedan började jobba på ett tämligen oglammigt jobb (ingen sminkar sig!) och med det fick så mycket mindre tid över att hänga med tjejkompisar på stan, föddes tanken på att starta en egen sminkblogg som en härligt ytlig motvikt till allt tråk-allvar.

När jag funderat ett bra tag och inte kom på något riktigt bra namn, började jag ändå, trots att jag inte hade den blekaste aning om hur man gjorde. Nu är jag lite kär i hela sminkbloggosfären. Så himla kul att få dela med sig av fina fynd och tips, och dessutom se hur jag och andra varierar sig/mig (eller inte varierar) till vardags och fest. Allt utbyte med läsare och andra bloggerskor är alldeles fantastiskt!

Utöver upphovskvinnan själv har även följande bloggerskor hakat på:
Beleza
Fröken Rosa
Ninni
Julia
Camilla
Dolce Delinda
Beauty Place
Tyrannika
Mandyslife
TotalBeauty
Nails by Noir
Best Face Forward
Lenore

6 kommentarer:

 1. Kul att se hur du hittade bloggeriet.

  SvaraRadera
 2. Roligt att få höra din berättelse Kerstin! Håller helt med om det sista, man träffar så mkt trevligt folk och det är så skönt att kunna babbla om smink i timmar med nån som bryr sig:)

  SvaraRadera
 3. Shamrock: Trevligt att höra att du gillar inlägget :)

  Emma P: Ja, det är så himla skönt :)

  SvaraRadera
 4. Vi är så glada att du bloggar!

  SvaraRadera
 5. Ninnia: Tack gulle du! Jag är glad att du bloggar!

  SvaraRadera
 6. Oj, hur blev Ninni nästan ninja? Mina fingarar är så mkt snabbare än min hjärna ;)

  SvaraRadera