fredag 2 oktober 2009

Trasiga ögonskuggor blir som nya


(Bered er på ett långt inlägg med många bilder!) När någon av mina kära ögonskuggor går sönder blir jag väldigt ledsen. Meteor från Make up store (till höger) har varit sönder nästan sedan jag köpte den, men när även Price i min fina Stila-palett sprack tog jag tag i saken och började efterforska hur man lagar en skugga. Så här gjorde jag:


Isopropylalkohol, som används för att lösa och binda (?) skuggan köps på Apoteket. Man behöver också något att blanda på (tex ren tallrik), något att blanda med (tandpetare), lite tyg som mellanlägg och någonting att pressa med (ex nagellacksflaska eller mynt).


Först skrapade jag ur den trasiga skuggan ur sin form. Hu, vad läskigt att peta sönder något så fint!


Sedan är det dags att krossa skuggan, droppa i lite någon droppe isopropylalkohol och någon droppe vatten och mojsa runt till en jämn blandning.


När man har fått en jämn smet häller man tillbaka densamma i den tomma paletten.


Pressardags! För Make up stores skuggor passar en enkrona bra.


Till Stilapaletten var en Dependflaska det bästa jag hittade hemma.


När man pressat klart...


...väntar man i ungefär ett dygn, sen är skuggan som ny igen. Jag är så glad, för jag hade verkligen saknat mina skuggor, särskilt Price!

3 kommentarer:

  1. Gud så smart!!! Väldigt bra tips och vad enkelt det faktiskt var. :)

    SvaraRadera
  2. Jättebra tips! Ska testas genast!

    SvaraRadera
  3. Tina och Fröken Frodig: Hoppas att det går lika bra för er! Man kan hitta lite bra youtubevideos också, om man vill se live.

    SvaraRadera