måndag 23 november 2015

Recension: The Body Shop Oils of Life

Håll i er, för nu blir det en mastodontrecension! Jag har testkört The Body Shopnya hudvårdsserie med namnet Oils of Life™ ett bra tag, olja + kräm på natten och lotion + kräm på dagen. Idag, när det är minusgrader (yes, we're live!) blev det olja även på dagen. Till omdömena!

Oils of Life Intensely Revitalising Essence Lotion (160 ml, 225 kr) är ett "extra steg" i form av för-lotion i stil med Cliniques Turnaround Revitalizing Lotion.  Vatten-olja-sammansättning lovar omedelbart fuktighetsbevarad och mjukare hud,  som samtidigt förbereds för nästa steg i hudvårdsrutinen. Efter fyra veckor ska huden dessutom har mer lyster och känns jämnare.

Jag börjar vänja mig vid det extra steget och gillar Intensely Revitalising Essence Lotion. Den verkar hålla ungefär vad den lovar och jag kan absolut tänka mig att göra slut på flaskan. Det är svårt att säg om det är så stor skillnad i jämnhet och lyster, men den känns som en bra förberedelse för kräm. 

I denna söta flaska döljer sig Oils of Life Intensely Revitalising Facial Oil (30ml, 450 kr), en ansiktsolja av 99% naturliga oljor som ska vara intensivt uppfriskande och vårdande, som tar fram lystern 
och minskar tecken på åldrande.

Oljan är väldigt skön och vårdande! Den kallare årstiden är den helt perfekt. Det är smidigt att kunna ge ansiktskrämen en extra skjuts när det behövs. 

Från början provade jag  Oils of Life Intensely Revitalising Gel Cream (50 ml, 375 kr) på morgonen och Oils of Life Intensely Revitalising Cream (50 ml, 375 kr) på kvällen. Ganska snabbt stod det klart att gelen inte var för mig just nu. 

Intensely Revitalising Gel Cream innehåller de tre fröoljorna svartkummin,
 nypon och kamelia som hela serien baseras på. Krämen ska vara en daglig hudvårdare som friskar upp huden och minskar intrycken av åldrande. Vårdad, smidig och lenare hur utlovas på momangen och efter fyra veckor lovas även minskade tecken på åldrande och av fina linjer, ökad upplevelse av naturligt lyster. Lätt finish utan oljig känsla utlovas också. 

Jag upplever Intensely Revitalising Gel Cream som rejält vårdande och lätt på samma gång, bra där! Det är en smidig kräm om du gillar att ha samma kräm natt och dag. Jag vill helst ha lite solskydd på dagen, men i övrigt fungerar denna bra dagtid under smink eller ensam. Huden känns återfuktad och smidig. Till natten adderar jag som sagt gärna oljan.

Oils of Life Intensely Revitalising Gel Cream kan säkert passa under sommarhalvåret, eller för dig med mindre torr hy. Den presenteras som en daggfräsch gelékräm (det är den, absolut!) med lystergivande mikropärlor. Utlovad effekt är huden fuktighetsbevarad och smidig hud direkt och mer uppfriskad, lenare hud med naturlig lyster efter fyra veckor.

Sammanfattningsvis gillar jag The Body Oils of Life. Hade jag inte haft så mycket annat på testkö hade jag gärna kört vidare med denna. Bra grejer, även om de kanske inte riktigt har det där alldeles lilla extra som gör mig helt lyrisk. Jag hade också, i vanlig ordning, föredragit oparfymerat, även om den lite kryddiga doften av Oils of Life inte är helt oäven. Har ni testat Oils of Life? Vad tyckte ni?

2 kommentarer:

  1. Låter ganska bra men inget som får mig att springa till tBS...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja, det finns ju en del bättre grejer även om dessa var ganska bra :)

      Radera