måndag 2 november 2015

IDUN Minerals Norrsken Pure Mineral Illuminating Foundation + höstens lack

Inte bara spännande nyheter från Clinique, utan också denna fina ask med nytt från  IDUN Minerals kom hem till mig förra veckan. Jag uppskattar verkligen när företag skickar produkter till oss som inte har möjlighet att fara till Stockholm titt och tätt. Det ökar ju mångfalden i bloggosfären om även småbarnsmammor i Skåne kan blogga på!

Ser ni så fina nyanser! I asken fanns bland annat nyheterna IDUN Minerals Norrsken Pure Mineral Illuminating Foundation (30 ml, 299) och IDUN Minerals Liquid Foundation Brush (195 kr).

Norrsken lovar naturlig lyster och viktlös känsla med byggbar täckning. Den passar alla hudtyper och innehåller nordisk linfröolja och vitamin E som återfuktar och skyddar. Precis som resten av IDUNs produkter bygger formulan på högrenade mineraler. Mest anmärkningsvärt är dock allt som INTE finns i; inte bismuth, inte talk eller parfym, inga silikoner och inget konserveringsmedel. Mineralerna har renats från nickel, krom och microorgansimser. Ingenting som inte godkänns av svenska apotek får finnas med!

På bilden ovan ser ni nyanserna Freja och Jorunn (färgprover kommer). DUN Minerals Norrsken Pure Mineral Illuminating Foundation kommer i nio nyanser där Jorunn är den ljusaste, och den är verkligen ljus. Nyansutbudet har tyngdpunkt åt ljust och varmt, precis som jag behöver. Kanske är det svårt att hitta rätt om man är riktigt mörk, men för oss ljushylta som svårt att hitta bra färger bland internationella budgetmärken är IDUNs färgutbud perfekt. 

Smart också med samma nyanser och namn som på märkets puderfoundation, det gör det lätt att hitta rätt. Jag gillar nämnda mineralpuderfoundation väldigt mycket, så förhoppningarna på Norrsken är höga!

Spana in mina tidigare recensioner här.

Här ser ni höstens lack, alla med namn från stenriket: Ametist, Almandin, Kvarts, Granat och Markazit. Lacken är 5-free och berikade med mandelolja, vitaminer och mineraler. Koster 89 kr för 11 ml.

Jag har fått Markazit och Granat till testning, kommer i NOTDs inom kort. Omdömen om Norrsken med borste är också på g efterhand. Tills dess:


Missa inte Instagram-tävlingen med inte mindre än tre olika vinster från IsaDora: Cushion Foundation i10 Nude Porcelain, Nude Sensation Fluid Foundation i 12 Nude Sand och kit till brynen med Perfect Brow Kit Duo Compact Powder och Eyebrow Lifter. Lycka till!

4 kommentarer:

 1. Är sugen på den flytande foundationen faktiskt, men använder ju inte flytande.. Men gillar att den verkar komma i en tillräckligt ljus nyans :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag anävnder inte heller flytande så ofta, men har hunnit testa denna en del och den verkar SÅ bra!

   Radera
 2. Lacken är riktigt fina, är sugen på flera av dom men speciellt Ametist

  SvaraRadera