söndag 15 mars 2015

Recension: Lumene Longwear Blur Foundation

Lumene Longwear Blur Foundation (159 kr, 30 ml) lovar att reducera ojämnheter och andra småfel i huden med hjälp av en "blur-effekt". Den ska vara enkel att applicera och hålla länge med sammetslen känsla på huden. "Blurret" kommer av silikonteknologi och mängden varma färgpigment i formulan samt ljusreflekterande pigment. Innehåller SPF 15, men inga parabener eller parfymämnen. 

Lumene Longwear Blur Foundation finns i sex färger. Jag har testat 0 Light Ivory och 1 Classic Beige, båda färgerna passar mig riktigt bra (!). De varma färgpigmenten gör sig riktigt bra, måste jag säga. Jag tror att många skandinaver kan hitta riktigt bra icke-rosa toner här!

Sammetskänslan kan jag också skriva under på, man känner sig väldigt fin. Foundationen är lätt att applicera också, vare sig man använde fingrar eller borste. Hållbarheten är inte heller så dum, men jag med min torra blandhy håller mig inte helt matt exempelvis genom en overallbrottningssejour på föris med dunkappan på, men säg den foundation som klarar ett sådant eldprov!
Betyg: 4 av 5
Jag gillar alltså Lumene Longwear Blur Foundation och kommer säkerligen att fortsätta använda båda tuberna. Ska man vara petig hade jag hoppats på ännu mer av den utlovade blureffekten. Lite blurrad blir man, men jag hade hoppats på ännu mer "retuscherat" intryck. Extra plus i kanten för förpackningen (heja tub!), SPF, parfymfritt och nyansutbudet. Så himla bra med en varmtonad foundation som är tillräckligt ljus även för min vinterskrudshud!

2 kommentarer:

  1. Har också denna men är inte superimpad. Dessutom hittar jag ingen färg som är hundra för mig...

    SvaraRadera