tisdag 3 april 2012

Recension: Clinique Superdefense SPF 20 Age Defense Eye Cream

Nu har det blivit dags att recensera Superdefense SPF 20 Age Defense Eye Cream från Clinique

Superdefense SPF 20 Age Defense Eye Cream ska skydda den känsliga huden runt ögonen mot både stress, sol och andra miljöfaktorer, med hjälp av antioxidanter, fukt och UVA/UVB-skydd. Krämen ska verka förebyggande och samtidigt läka eventuella linjer som redan uppkommit. Den ger också en snabbeffekt eftersom den är svagt färgad med ljusreflekterande pigment.  Som brukligt med Clinique rör det sig om en allergitestad och helt parfymfri kräm. Superdefense SPF 20 Age Defense Eye Cream kostar 360 kr för 15 ml.

Nu till mina åsikter! Jag har främst använt krämen på morgonen. Nu när det börjar bli vår uppskattar jag verkligen solskyddet! Appliceringen känns skön. Krämen är lite tjockare i konsistensen än exempelvis All About Eyes som är mer gelé-aktig. Den har inte riktigt lika mycket fukt och svalka som just AAE, men annars håller den måttet perfekt. Morgnar när jag känt mig särskilt torr har jag använt dem tillsammans (med AAE underst).

De ljusreflekterande egenskaperna får också tummen upp! Det rör sig inte om så stor effekt att jag helt skippar concealer, men de dagar jag går utan smink gör det stor skillnad. Superdefense SPF 20 Age Defense Eye Cream utgör också en utmärkt grund för just concealer. Jag tycker till och med att det gör linjer och kråksparkar mindre och mindre synliga.

Det sammanfattande omdömet är positivt. Jag kommer med glädje att använda upp tuben här, och säkerligen skaffa en ny när den tar slut. Stort plus i kanten för att det är just en tub, och plus också för SPF, det känns som ett måste såhär års!
Betyg: 5 av 5

2 kommentarer:

  1. Tycker du att den är bättre än den från Age well? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, aningens faktiskt. Jag gillar verkligen den uppljusande effekten! Men å andra sidan behövs en annan kräm till natten, så det beror på hur man resonerar ekonomiskt och så vilket som är bäst :)

      Radera