tisdag 14 juni 2011

SPA för fötterna med CCS

Jag har fått möjlighet att testa ett kit till eget fotSPA från Foot by CCS. Mina fötter kan verkligen behöva sådan extra omtanke och jag ser fram emot att sätta tänderna (eller snarare tårna...) i detta!

För eget fotSPA behövs:
 • CCS Fotbadsalt. En till två matskedar blandas ut i vatten och sedan vilar man fossingarna där i en kvart. Badsaltet består av 100% karbamid och är oparfymerat.
 • Sen är det dags för filning och torkning.
 • Avsluta med Fotvårdssalvan Just salvan är en gammal favorit hos mig. Extremt bra och prisvärd!
Om man har extra torra hälar med sprickor kan man smörja med Heel Balm. Denna lilla tub är jag nyfiken på! CCS Heel Balm är avsett för punktbehandling av torra hälar och självsprickor och har en betydligt högre karbamidhalt än CCS Fotvårdssalva, 25% jämfört med 10%. Dessutom innehåller Heel Balm även 5% själv-peelande mjölksyra.

Efter Heel Blam och Fotvårdssavlan kan man ta på ett par mjuka strumpor och behålla dem över natten (i presstexten rekommenderas polyester, men det tycker jag låter läskigt. Naturmaterial ska det vara!).

I paketet fanns också Foot Wipes. Jag svettas faktiskt inte så mycket om fötterna, så det är inte riktigt något jag skulle införskaffa själv, men nu ska här provas! Det rör sig om fotservetter som svalkar varma fötter. De innehåller transpirationshämmande ämnen som håller fötterna torra, fräscha och väldoftande.Passar bra för mig som ska ut och vandra i Alperna i sommar! Kanske kan det gagna mig om även resten av sällskapet testar?

3 kommentarer:

 1. Haha, vandra i Alperna... det låter definitivt inte som någon Ninni-semester. Då vet vi: Jag är latare än vad du är! :-) Jag gillar hängmattor bättre.

  SvaraRadera
 2. Den där fotsalvan högst upp har jag, den är toppen.

  SvaraRadera
 3. Ninni: Jag blir lite rastlös i hängmattor ;) Men vandringen ska självklart varvas med öl och mat!

  Des: Den är gammal trotjänare här också. Tokbra!

  SvaraRadera