tisdag 12 januari 2010

Samma innehåll för olika pris?

Via Käthe hittade jag till Sötsurs inlägg om eventuellt lika (eller till och med identiskt) innehåll hos L'Oréalägda Lancôme och L'Oréal. Väldigt intressant! Jag tror att det kan ligga något i det. Märken riktar ju sig till olika marknadssegment. Vad tror ni?

4 kommentarer:

  1. De har ju en del produkter som är väldigt lika helt klart, t ex magnetlacken och sminkborttagning. Vad de har sagt till mig på Kicks är att det är lite mer vårdande grejer i t ex Bi Facil än i Lóreals dito. Jag upplever dock noll skillnad. Du borde alltså testa Lóreals Waterproof Eye & lip Makeup remover ifall du inte redan har gjort det, jag tycker den är identisk med Bi Facil...

    Sen är det väl ett gansa känt faktum att kosmetikakonsumenter ofta är ganska okritiska och betalar gigantiska överpriser för en snygg förpackning etc. Det räcker ju med att man kollar dyra mineralfoundation som t ex I.D. vs betydligt billigare märken som t ex Everyday Minerals för att man ska fatta att någon av dem tjänar väldigt väldigt bra på att förpacka lite snyggare.

    Dock är det väl inte hela sanningen utan det handlar väl även mkt om att forskning kostar pengar. Lancôme släpper ju nästan alltid sina grejer några år före L'oreal och de är ju säkert delvis dyra för att de är först. Just på den punkten kan jag dock inte se att det görs ngt fel. Är man beredd på att vänta så kan man få det billigare om några år, men så är dte ju med allt, se bara på teknikmarknaden,. Varför detta skulle göra folk så upprörda förstår jag inte riktigt...

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det precis som Emma skriver, man får betala mer för innovationen och fina förpackningar. Företagen lägger lite mer krut på de dyrare produkt-linjerna såsom lite högre kvalitet på vissa råvaror. Därmed inte sagt att billigt behöver vara dåligt. Ofta är produkterna snarlika.

    SvaraRadera
  3. har hört de där tidigare...vet inte vad man ska tro...

    SvaraRadera
  4. Emma: L'orealremovern måste jag testa! Du har helt rätt i det med okritiskhet, dyra förpackningar och forskning. Jag är oftast beredd att vänta =) Jag tycker inte hellr att det finns anledning till uprrördhet, men det är ett intressant fenomen.

    Ninni: Ja!

    Linda: Jag tror som Emma o Ninni =)

    SvaraRadera