torsdag 30 juni 2016

Recension: Original Minerals Project Sukuroi

Häromveckan recenserade jag Hydrate & Conquer schampo och balsam från australiensiska Original Mineral. I samma utskick fick jag även Original Minerals storsäljare, nämligen leave-inkrämen Project Sukuroi. Den ska ni få höra mer om nu.

Project Sukuroi (379 kr) är ett reparerande leave-inbalsam som innehåller guldolja. Den utlovar lent, glansigt och fjäderlätt hår. Namnet Project Sukuroi är hämtat från det japanska uttrycket ’Kintsukurio’, som innebär att man reparerar trasigt porslin med guldlack, tjusigt värre! Produkten lovar att bygga upp även det mest slitna hår och lämnar håret mjukt och återfuktat på djupet.

Jag kan inte annat än instämma i beskrivningen ovan. Den guldskimrande härliga smeten levererar mjukt, glansigt och lätt hår. Lättheten gör att man inte får så mycket stadga, men det måste man ju inte alltid ha. Jag har använt den som ett hårkräm/balsam efter tvätt. Jag låter håret självtorka och stylar inte i övrigt. 

Skimret i själva krämen och den fina burken gör att produkten känns lyxig. Priset är dock lite i överkant kan jag tycka. Lite fuskigt är det också med en ganska stor luftaspalt  à la termos mellan ytterhöljet i "guld" och burkens innerskål. Det gör ju verkligen att det ser ut som om man får mer för pengarna. 
Betyg: 4 av 5
Om jag verkligen vill att mina lockar ska komma till sin rätt behöver jag något mer än Project Sukuroi, men fukten och glansen gör annars en hel del för lockarna redan. Jag gillar guldgeggan, och kommer att fortsätta använda den!

2 kommentarer:

  1. Nja det låter inte som en produkt för mig direkt. Men den ser lyxig ut. Lurigt det där när de förpackat för att det ska se ut att innehålla mer. Jag köpte ett serum för ett tag och ytterförpackningen var lika stor som förpackningen till ett ansiktsvatten jag köpte samtidigt. Ansiktsvattnet innehöll 200 ml och serumet 30...

    SvaraRadera