söndag 19 juni 2016

Recension: The Body Shop Moisture-Protect Emulsion SPF30 PA+++

Nyligen utökade The Body Shop sin populära hudvårdsseri Vitamin E med bland annat ett lätt solskydd för ansiktet, Moisture-Protect Emulsion SPF30 PA+++. 

Moisture-Protect Emulsion SPF30 PA+++ är en tunnflytande sollotion som lovar högt skydd och fuktighetsbevarad, mjuk hud. Den innehåller  vegetabilisk, hållbart producerad hyaluronsyra som ska låsa in fukt i mer än 48 timmar. Krämen har både UVA och UVB-skydd men ska inte lämna huden solrkämsvit. 

Hur gör den då sitt jobb? Ganska bra tycker jag! Det var inte kärlek vid första ögonkastet, men som tur var gav jag inte upp och efter hand kommer vi allt bättre överens. SPF 30 är precis lagom högt tycker jag och Moisture-Protect Emulsion SPF30 PA+++ är precis så lätt och återfuktande som den utlovar. 

Den fina fukten känns igen från resten av Vitamin E-serien. Den lätta formulan gör att jag inte upplever någon solkrämskladdighet eller extra blänk och orenheter. Mycket bra! En diffus "solkrämskänsla" anar jag dock vissa dagar och det dra ner betyget lite. Kanske är det så de dagar jag kör BB-kräm istället för mineralpuderfoundation? Lite osäker där!

Förpackningen är också mycket bra tycker jag. Lufttät och med pump - alla rätt! Möjligen är själva flaskan i smalaste laget, vilket gör att den välter lätt. Jag håller helt med ElMika här!
Betyg: 4 av 5
Moisture-Protect Emulsion SPF30 PA+++ känns som en bra följeslagare under sommarhalvåret. Jag kör med den istället för dagkräm och det känns väldigt bra.

4 kommentarer:

 1. Det låter som ett riktigt bra solskydd tycker jag! Jag har SPF 22 i min dagkräm vilket jag tycker är ok för jobbruk men ska jag vara ute i solen vill jag helst ha lite högre.

  SvaraRadera
 2. Jag köpte både denna och nya med faktor 50 för ett tag sedan. Inte testat tillräckligt för att uttala mig men tror att jag gillar båda fast i kombination med olika saker. Den med 50 innehåller ju mycket alkohol och återfuktar inte lika mycket men på mig ger den superresultat direkt. Långsiktigt vet jag inte förstås. Bra med ordentliga solskydd för ansiktet dock!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande att höra! 50:an har jag inte börjat på än, men det är snart dags :)

   Radera