söndag 26 april 2015

Nu blir det balsammetoden!

I många år har jag varit nyfiken på balsammetoden till mitt torra lockiga hår. Under de senaste veckornas sjukläger här hemma slog jag plötsligt till. Knappt påläst köpte jag vad jag fick tag på i närområdet. Det blev Mild Duschgel från Apotek Hjärtat som sista-schampo (skulle köpa alvedon) och Aloe Vera Yoghurt-balsam från Barnängen (lösgodis och kiwi på Konsum). Hoppas att jag inte googlat i galen tunna och de verkligen är "godkända".

Jag har hunnit med två tvättar och märker ingen större skillnad på lockarna än så länge. Håret är snarare flygigare... Det ska bli väldigt spännande att se vad som händer framöver. Dela gärna med er av erfarenheter i kommentarerna! 

Alla tips mottages tacksamt. Även om det är praktiskt med billigt Konsum-balsam är det ju en smula tråkigt i längden. Inte osannolikt att jag blir shoppingsugen på annat framöver...

12 kommentarer:

 1. Jag no poo:ar sedan årsskiftet och är supernöjd. Alltså använder jag inte balsam heller utan bikarbonat eller rågmjöl att tvätta med och äppelcidervinäger att skölja med + arganolja. Blogginlägg kommer eftersom jag fått önskemål om det. Kanonbra för min kliiga hårbotten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli spännande att läsa! Låter väldigt avancerat :) En anledning att jag hakar på just nu är att jag hoppas på lite förenkling i vardagen med bara en flaska i duschen och så. Småbarnslivet, du vet ;)

   Radera
 2. Fröken Frodig26 april 2015 17:54

  Körde balsammetoden för ett par år sedan och det hjälpte min bråkiga hårbotten då. BM funkade helt ok på mej med rakt frissigt hår. Har för mej att Neutral balsam var bra som tvättbalsam, tror att jag ev använde Änglamark (Coop/Konsum) också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hrm ,jag borde nog också at två olika balsam framöver. Det låter smart! ( men blir inte riktigt lika busenkelt som jag tänkt mig...)

   Radera
 3. Ska bli spännande att höra vad du tycker.=)

  SvaraRadera
 4. Jag körde balsammetoden för några år sedan, minns faktiskt inte vad det kom sej att jag slutade

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland vill man ju bara ha omväxling :)

   Radera
 5. Jag kör också BM, och tanken för dom flesta är väl att ha både tvättbalsam samt vårdande balsam. Men såklart funkar det med en sort också. Fast med ditt hår tror jag nog det hade varit bra med något mer vårdande efter.
  Kan rekommendera Garant Såklart balsam som finns på Willys. Neutral som finns i de flesta matbutiker är också jättebra. Båda sorterna är oparfymerade. Som vårdande har jag Frank Provost (felstavat) men det tycks ha utgått, så jag ska nog testa Respons Avocado och Sheabutter. Gå in på lockig.se och läs, registrera dig så får du tillgång till alla listor med godkända produkter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips, det ska jag göra! Det känns redan nu som att något mer vårdande vore på sin plats :)

   Radera
 6. Jag använder loreals lila balsam som tvättbalsam och loreals rosa inpackning som vanligt balsam efter tvätt, fast bara i längderna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé med inpackning som balsam!

   Radera