torsdag 22 augusti 2013

Recension: IsaDora UnderCover Face Primer

Som bilden avslöjar har jag hittat en ny favorit! IsaDoras nya primer UnderCover Face Primer (159 kr för 30 ml) har hårdtestats av mig sedan den damp ner här, och den håller vad den lovar:
  • Fyller osynligt ut små rynkor och porer
  • Döljer små skönhetsfel med silica som ger en "soft focus effect"
  • Fuktgivande med sodiumhyaloronat, rapsfrö och bambuextrakt
  • Minskar rodnad genom bisabolol
  • Reducerar svullnader under ögonen med hjälp av koffein och gurka
  • Motverkar blank hy med gurka och silica
  • Anti-ageing: vitamin E, bambuextrakt och glucosamin
  • Dämpar pigmentfläckar med acetyl tyrosin
Det mesta stämmer, iallafall på mig. Möjligen skulle jag önska att den höll mig matt liiite längre, men det är inget lätt jobb i sommarhetta bland solkrämer och bad. På pluskontot kan tilläggas att den är lätt att applicera, ingen risk för rullfnas. Just softfocuseffekten (och fukten!) känns särskilt bra. Jag har ofta använt primern utan annat smink över, och då har jag känns mig precis lite sådär diffust snyggare som man kan göra av en bra primer. Detta kan dock vara brasklappen i recensionen; jag använder väldigt sällan vanlig flytande foundation, och kan därför egentligen inte riktigt uttala mig om hur denna primer funkar som just primer. Under mineraler funkar den dock utmärkt!
Betyg: 5 av 5
Nu återstår bara en liten önskan från mig till IsaDora: Jag önskar mig en version med SPF och lätt försiktig bronseffekt till nästa vår, går det att ordna?

6 kommentarer:

  1. Jag är sugen på denna faktiskt.. Kanske ska köpa den :)

    SvaraRadera
  2. Låter lovande! Den ligger här hemma hos mig men ska skickas till Emma eftersom jag inte sminkar mig just nu. ;D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska bli jättekul att höra vad hon tycker!

      Radera
  3. Jag kikade på denna i butik och är klart nyfiken, det är så smidigt med något som ger en känsla av snyggare face även om man inte vill lägga på smink heller under dagen.

    Just nu har jag Naked skin beauty balm från Urban Decay. Den funkar som primer också om man vill. Jag köpte när jag var i London under våren. Den gör också att man ser så där diffust bättre ut. Den skulle kunna uppfylla dina önskningar som du hade till IsaDora för den ger bronze-effekt till mig som, likt dig, är ljus i huden vilket gör att den är perfekt sommartid då man får en riktigt snygg glow av den. Den har SPF 20. Däremot så luktar den liksom lite tea-tree-aktigt när man applicerar den, det försvinner dock direkt. Så står man bara ut med det så är den toppen tycker jag.
    http://www.urbandecay.com/urban-decay/naked-makeup/naked-skin-beauty-balm-broad-spectrum-spf-20/358.html

    Förresten, jag vann ju Idun-necessären i din tävling i vintras. Måste bara säga att jag verkligen gillar den foundation som var med! Toppen :) Och kabukin är också super och suveränt att den går att dra in. Själva necessären blir man ju bara glad av att se och den följer med mig överallt på resa nu :) Enda besvikelsen var väl mascaran som inte fungerade alls på mig, efter en halv dag såg jag ut som en tvättbjörn, men så är det ju med mascaror - de kan fungera jättebra på vissa och inte alls på andra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för UD-tipset, det låter ju alldeles klockrent! Måste spana in :)

      Vad kul att höra att du gillade IDUN-grejerna :)

      Radera